JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Suhonen KeuPa-voitosta: "Pitää antaa kunniaa vastustajalle"

MESTIS / Haastattelu
Teemu Suhonen ei päässyt KeuPaa vastaan tehopisteille.
Puolustajien pistepörssiä johtava Teemu Suhonen pelasi keskiviikkona TUTOa vastaan 300. ottelunsa Mestiksessä.

Jukureiden ja KeuPan välinen tiukka ottelu venyi lopulta aina jatkoajalle asti. Mikkeliläisten puolustaja Teemu Suhonen myöntää, että KeuPa laittoi kotijoukkueen koville.

− Pitää antaa kunniaa vastustajalle, sillä KeuPa pelasi tänään hyvin ja teki meidän elämämme hankalaksi. Olimme välillä suurissakin vaikeuksissa, mutta onneksi Mika Norja oli maalillaan hyvä ja saimme voiton.

Jukurit pelaa sarjan kärjessä, ja vastaavasti KeuPa on sarjan häntäpäässä. Yllättikö keuruulaisten hyvä taso?

− Ei se KeuPan taso sinänsä yllättänyt. Tämä on niin tasainen sarja, ettei puolivaloilla voittoja tule.

− KeuPaa auttoi tietysti sekin, että Lukolla oli vapaa viikonloppu, ja he saivat sieltä apuja, Suhonen tuumi.

Teemu Suhonen on käynyt hieman erikoisemman tien puolustajaksi. 200 Mestis-ottelun jälkeen hyökkääjänä pelannut Suhonen päätti nimittäin vaihtaa pelipaikkaa, eikä ole sen jälkeen päätöstään katunut.

− Pari kautta sitten vaihdoin vähän vanhemmalla iällä puolustajaksi ja sille tielle on jääty. Enää en hyökkääjäksi halua palatakaan, sillä sen verran olen tykästynyt tuohon pelipaikkaan.

Kerta toisensa jälkeen katsojat ja muut pelaajat saavat ihmetellä puolustajan huimaa jalkanopeutta. Luontaisen lahjakkuuden lisäksi Suhonen on nähnyt asian eteen vaivaa.

− Se on ollut pienestä asti vahvuus ja sen kanssa on tehty paljon hommia. Pelasin 15-vuotiaaksi asti jalkapalloa, mikä lienee osasyynä.

Jukureiden ottelut jatkuvat heti lauantaina Joensuussa, kun sarjassa kolmantena majaileva Jokipojat isännöi isossa kaukalossaan mikkeliläisjoukkuetta.

− Jokipojat on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, joten tiukka puolustus on vastassa. Siitä tulee kova taistelu, Suhonen ennakoi lauantain kärkiottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle