Strålman iski Ruotsin voittomaalin: "He vain antoivat minun mennä läpi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anton Strålman iski kiekon lähietäisyydeltä Leijonien verkkoon suomalaispelaajien ollessa pahasti myöhässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen verkkoon voittomaalin iskenyt ruotsalaispuolustaja Anton Strålman yllättyi, kuinka paljon hänelle avautui tilaa hänen noustessaan maalille. Yleisesti ottaen Suomen otteet tekivät silti Tampa Bay -puolustajaan vaikutuksen.

Suomen ja Ruotsin taisto oli ottelun alussa tasaista, ja molemmat joukkueet loivat maalintekopaikkoja. Ottelun puolivälissä Ruotsilla oli vahva jakso, jonka aikana syntyi myös ottelun avausmaali.

Daniel Sedin syötti Henrik Sedinille, joka kiersi maalin taakse toiselle kulmalle ja syötti kiekon viivalta nousseelle Anton Strålmanille. Kukaan ei pitänyt puolustajan mailaa kurissa, ja Strålman sivalsi kiekon ohi Tuukka Raskin.

− Nousin vain, koitin täyttää avautuneen tilan ja hankkia lisätilaa Henrikille. Kukaan ei kuitenkaan pitänyt minua, he vain antoivat minun mennä läpi. Pääsin läpi ja Henrik antoi loistavan syötön minulle, Strålman kuvaili ottelun voittomaaliksi jäänyttä osumaa.

Suomella oli ennen Ruotsi-ottelua takanaan raskas 4−1-tappio Pohjois-Amerikan joukkueelle. Suomi oli tuossa ottelussa täysi vastaantulija, eikä Leijonat taistellut missään vaiheessa ottelun voitosta.

− Odotin Suomen tulevan otteluun todella kovaa ja olevan tietyllä lailla vähän epätoivoisia, kuten he olivatkin. Mielestäni he pelasivat hyvin, ja ottelu oli todella tiukka. Aina tuollaisissa otteluissa ensimmäinen maali on todella tärkeä, onneksi me saimme sen, Strålman kuvaili. 

Ruotsi joutui pitkiksi jaksoiksi myös puolustushommiin, kun Suomi painoi päälle tasoitusmaalia jahdatessaan. Suomi ei kuitenkaan saanut ohitettua maalivahti Henrik Lundqvistia.

− He olivat todella lähellä tasoitusta välillä. Henrik onneksi sai pysäytettyä kiekot, ja välillä ne pomppivat meille myös onnekkaasti. Mielestäni ottelussa molemmat joukkueet pelasivat hyvää kiekkoa, Strålman totesi.

Tampa Bay Lightningin puolustaja antoikin erityiskehut ensimmäisen World Cup -ottelunsa pelanneelle Lundqvistille.

− Hän oli meidän ykkösmaalivahtimme ennen turnausta, kunnes hän sairastui. Sen jälkeen hän hyppäsi takaisin kehiin ja pelasi nollapelin. Sellainen meidän Lundqvistimme on, Strålman nauroi.

Nyt Suomi tarvitsee jo Ruotsin apua jatkoon päästäkseen. Ruotsin on kaadettava Pohjois-Amerikan nuori ja nopea joukkue mahdollisimman monella maalilla, jotta edes teoreettinen mahdollisuus Suomen jatkopaikasta säilyy.

− Toivottavasti kokenut joukkueemme pystyy pitämään heidät aisoissa, valitsemaan pelinopeuden ja hidastamaan heitä. Samaan aikaan tiedostamme, että meidän on pakko nopeuttaa omaa peliämme, kuvaili toinen ruotsalaispuolustaja, tähtipakki Erik Karlsson lohkovaiheen päätösvastustajaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle