Stone Senatorsin sankarina: "Osasin odottaa syöttöä"

NHL / Haastattelu
Stone ohjasi 2−1-osuman maalin edestä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Colorado Avalanchen ja Ottawa Senatorsin välinen ottelu Globenissa oli loppuunmyyty, ja joukkueiden ruotsalaispelaajat saivat kotiyleisöltä suurimmat suosionosoitukset. Ottelun sankariksi nousi kuitenkin Senatorsin kanadalaishyökkääjä Mark Stone.

− Oli hyvä peli. Yleisö oli hyvin mukana. Oli erilaista, mutta jännittävää pelata Euroopassa. Ruotsalaispelaajamme ovat innoissaan, kun olemme täällä. Fredrik Claesson teki maalin, ja yleisö kannusti todella hienosti.

Ottelun avauskiekon kävi pudottamassa Avalanchen ja ruotsalaisen jääkiekkoilun legenda Peter Forsberg.

− Ruotsissa rakastetaan jääkiekkoa, ja he ovat yksi suurimmista kiekkokansoista. Forsberg voitti kaksi olympiamitalia, kanadalaisena en siitä tosin pidä.

Stonen mukaan joukkue pyrki suhtautumaan otteluun kuin mihin tahansa runkosarjapeliin.

− Ottelun alussa pelaaminen oli raskasta, mutta pelin edetessä aloimme sanella tapahtumia. Meillä oli monta hyvää paikkaa tehdä enemmänkin maaleja, mutta valitettavasti emme onnistuneet.

Stone teki ottelussa kaksi maalia ja varmisti jatkoaikaosumallaan Senatorsille voiton. Erinomaisesti kauden aloittanut laitahyökkääjä sai myös peliaikaa yli 21 minuuttia ja oli aktiivinen molempiin suuntiin.

NHL:ssä Anderson on aliarvostettu maalivahti, mutta meidän kopissa ymmärretään hänen kykynsä.

− Ketjumme pelasi kokonaisuutena hyvin. Meillä on Derick Brassardin ja Ryan Dzingelin kanssa hyvä kemia. Olen tyytyväinen joukkuepelaamiseemme. Alku oli hankala, mutta kun pääsimme ensimmäiselle erätauolle maalin johdossa, se liimasi meidät yhteen.

Ensimmäisen osumansa Stone ohjasi maalin edestä. Jatkoaikamaalin Senatorsin ykköstykki sai iskeä tyhjään maaliin Brassardin syötöstä.

− Osasin odottaa syöttöä. Sitten olikin pelkkä tyhjä maali edessä.

− Kun pelataan kolmella kolmea vastaan, kiekonhallinta korostuu. Vastustaja oli väsynyt ja heidän vaihtonsa aikana pääsimme ylivoimahyökkäykseen, jonka onnistuimme hyödyntämään, Stone analysoi jatkoaikaosumaa tarkemmin.

Paras pistemies kehuu joukkuekavereitaan

Brassardin lisäksi Stone jakoi kehuja myös maalivahti Craig Andersonille, joka torjui ottelussa muun muassa Matt Nieton rangaistuslaukauksen.

− Anderson torjuu tuollaisia päivittäin, joten osasin odottaa hänen torjuvan nytkin. NHL:ssä hän aliarvostettu maalivahti, mutta meidän kopissa ymmärretään hänen kykynsä. Hän torjuu meille pisteitä ja venyy tärkeillä hetkillä parhaimpaansa.

Stone pelaa itsekin uransa parasta kiekkoa. 15 pelin jälkeen tehot ovat 11+7.

− Minulla on hyvä kesä alla. Yritän vain pelata tasaista peliä. Yhteispelini toimii Brassardin kanssa, ja koko joukkue pelaa hyvin hyökkäyssuuntaan. Puolustuspelissämme on vielä parannettavaa, mutta teemme oikeita asioita ja onnistumme viimeistelyssä.

Senators vahvistui äskettäin vielä Avalanchesta hankitulla Matt Duchenella. Stone jakoi kehuja myös uudelle joukkuekaverilleen.

− Ei ole helppoa pelata ensimmäistä peliä edellistä joukkuetta vastaan. Hän hoiti tonttinsa hyvin. Kun Duchene saa kiekon, hän edistää peliä. Pidämme hänen pelistään. Varsinkin aloituksissa hän on todella tärkeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle