Stepanek avasi tuntojaan Raumalle tulosta − "Ei se helppoa ole"

LIIGA / Haastattelu
Stepanek nollasi Ilveksen torstaina. Mukaan mahtui lukuisia huipputorjuntoja.
Kuva © Jarno Hietanen
Jakub Stepanek tuli Lukkoon kesken kauden ja on siitä lähtien ollut raumalaisten veräjällä mies paikallaan. Torstaina Stepanek nollasi Ilveksen.

Jakub Stepanek pelasi Lukon maalilla Ilves-ottelussa, jonka raumalaiset voittivat Tampereella 1−0. Tšekkiläismaalivahti oli hetken aikaa loukkaantuneena aiemmin tällä kaudella.

− En pelannut muutamaan otteluun, sillä minulla oli pieni vamma. Eilen valmentaja kertoi minulle, ett pelaan tämän ottelun, kertoi Stepanek.

Stepanek on monissa liemissä keitetty veräjänvartija, eikä hän hätkähtänyt pelivuoroaan. Ammattimiehen rauhallisuudella toiminut Stepanek oli tyytyväinen voittoon.

− Valmistauduin otteluun, kuten tavallisesti. Minulla oli hyvä olo koko illan. Kolme pistettä lämmittää eniten.

Saapuminen uuteen maahan ja liigaan on jokaiselle pelaajalle omanlaisensa haaste. Stepanek myönsi, että perhosia oli vatsassa Raumalle tullessa.

− Ei se helppoa ole. En ollut koskaan pelannut Suomessa ennen tätä, joten se on vaativaa. Sellaista kiekkoilijan elämä on, tiesi Stepanek.

Aiempi kokemus kesken kauden uuteen seuraaan tulosta helpotti tšekkiläisen sopeutumista.

− Viime kaudella menin Berniin kesken kauden, joten tämä oli hieman samanlainen kokemus kuin se.

Vaikka Lukko on rämpinyt koko alkukauden, eikä valoa ole juuri näkynyt tunnelin päässä, ei joukkueen keskuudessa olla vaivuttu synkkyyteen.

− Ilmapiiri pukukopissa on ollut koko ajan hyvä. Tärkeää on, että saamme pisteitä, päätti Stepanek.

» Lähetä palautetta toimitukselle