Stars kiri voittoon Newarkissa - “Ammattiylpeydestä tässä pitää pelata”

NHL / Haastattelu
Dallas kiri 2-1-voittoon New Jersey Devilsin vieraana.
Kuva © Getty Images
Kari Lehtosen johtama Dallas Stars kiri sunnuntai-iltana 2-1-jatkoaikavoittoon New Jersey Devilsin vieraana. Starsin sankarina toimi voittomaalin iskenyt Tyler Seguin.

New Jersey Devils kärsi lauantai-iltana 1−3-tappion Carolina Hurricanesille ja joukkue menetti teoreettisen mahdollisuuden kevään pudotuspeleihin. Tappiosta sisuuntuneena joukkueella oli mahdollisuus voitolla tehdä sama ja päättää vierailija Dallas Starsin pyristely.

Devils-valmentaja John Hynes on antanut nuorille pelaajilleen runsaasti vastuuta loppukaudesta. Pavel Zacha, Miles Wood ja John Quenneville ovat nuoria pelaajia, joiden varaan Devils rakentaa tulevaisuuttaan.

Ottelun avausmaalista vastasi Devilsin Blake Coleman. Osuma oli Teksasista kotoisin oleva Colemanin ensimmäinen NHL-maali. Mies osui kahdesti Edmonton Oilersin verkkoon tammikuussa pelatussa ottelussa, mutta molemmat maalit hylättiin videotarkastusten jälkeen.

Colemanista tuli NHL-historian ensimmäinen Teksasissa syntynyt hyökkääjä, joka on onnistunut maalinteossa Dallas Starsia vastaan. Aiemmin samaan temppuun ovat yltäneet puolustajat Seth Jones, Tyler Myers ja Brian Leetch.

Toinen erä oli Starsin hallintaa, mutta joukkueen ylivoima tökki pahemman kerran. Erän loppupuolella Starsin Curtis McKenzie ja Devilsin Damon Severson pudottivat hanskat ja viihdyttivät yleisöä keskimääräistä pidemmällä tappelulla.

Devils-puolustaja Andy Green sai illan ottelussa täyteen 700 NHL-ottelua. Greenia oli juhlaottelussa vastassa tuttu maalivahti. Kari Lehtonen oli Atlanta Thrashersin maalinsuulla, kun Greenin NHL-ura alkoi kaudella 2007.

"Muutaman huonon pelin jälkeen pidettiin joukkueen sisäinen palaveri ja päätettiin, että ammattiylpeydestä tässä pitää pelata."

Stars onnistui vihdoin maalinteossa kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla. Ales Hemskyn ylivoimamaali toi Starsin tasoihin, kun ottelua oli jäljellä vajaat kuusi minuuttia.

Ottelun ratkaisu venyi aina jatkoajalle asti, jota ehdittiin kuitenkin pelata vain 20 sekuntia. Seguinin rannelaukaus yllätti Devils-maalivahti Keith Kinkadin ja Stars vei pisteet.

Starsin kautta ovat piinanneet loukkaantumiset. Peräti 15 eri Stars-pelaajaa on ollut kauden aikana loukkaantuneena. Hyökkääjä Mattias Janmark on ollut lähes koko kauden sivussa polvivamman takia. Patrick Sharp kärsi kauden mittaan aivotärähdyksistä ja nyt mies on loppukauden sivussa polvileikkauksen takia.

Suomalaispuolustaja Esa Lindell kertoi Jatkoajalle, että joukkue pelaa loppukauden ammattiylpeydestä.

− Muutaman huonon pelin jälkeen pidettiin joukkueen sisäinen palaveri ja päätettiin, että ammattiylpeydestä tässä pitää pelata.

Lindell totesi, että Devils pelasi vakuuttavasti johtoasemassa, mutta kehui oman joukkueensa taistelutahtoa. Starsin ylivoimatehokkuus yllätti suomalaisen.

− Aika harvinaista, että saatiin kaksi ylivoimamaalia. Ylivoima on ollut meille tällä kaudella vähän vaikea juttu.

Lindell kuuluisi peliesitystensä mukaan ehdottomasti Leijonien kevään MM-ryhmään, mutta ainakin näillä näkymin kisareissu jää väliin. Syynä on Lindellin tähän kauteen päättyvä sopimus Starsin kanssa.

− Mitään uutta ei ole sopimuksen suhteen. Kauden jälkeen istutaan alas ja selvitetään se homma. Mielellään pelaan loput nämä pelit, mutta innoissaan lähden Suomen kesän viettoon.

Stars-valmentaja Lindy Ruff oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen mutta korosti, että parempaan pitää pystyä.

− Tiedän että kausi on loppumetreillä, mutta meidän pitää pystyä parempaan vierasotteluissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle