Stanley Cup -voittaja Commodore lähtee Moskovaan luottavaisena

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tampereella pelatun Suomi-Kanada ottelun jälkimainingeissa Jatkoajan toimittaja kohotti katseensa yläilmoihin. ”Excuse me Mr. Commodore, may I have a word with you?”

Carolina Hurricanesin kolossimainen puolustaja ja viime kauden Stanley Cup voittaja Mike Commodore on pelottava ilmestys. Tämä jääkaappi-pakastimen yhdistelmä on kävelevä varoitussignaali köykäisille hyökkääjille, laidan ja miehen väliin ei kannata jäädä.

Koostaan huolimatta mies esitti harjoitusottelussa Suomea vastaan hyviä otteita, vakuuttaen erityisesti rauhallisella sijoittumisellaan ja varmalla oman pään pelaamisella. Commodorelle lähtö MM-kisoihin oli itsestäänselvyys. Viime kaudella pelatut 82 ottelua eivät miehen mukaan paina jaloissa.

- En ole koskaan aikaisemmin pelannut Kanadan joukkueessa, eikä olisi ollut väliä, vaikka olisin pelannut viime kauden aikana 100 peliä. Tämä on iso tilaisuus minulle, ehkä ainut kerta, kun voin olla mukana maajoukkueessa, joten olen todella tyytyväinen ollessani täällä.

Toisin kuin Suomen joukkueella, Kanadan valmistautuminen kisaurakkaan on ollut lyhytkestoinen. Milloin olitte ensimmäisen kerran yhdessä joukkueena?

- Maanantaina. Lähdimme matkaan sunnuntaina ja olimme perillä maanantaina puolilta päivin. Sen jälkeen meillä oli yhdet harjoitukset ja tänään tiistaina peli.

- Takana on pitkä lento, enkä ole pelannut joukkuekavereitteni kanssa aikaisemmin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten viimeiset päivät ovat olleet mielenkiintoisia. Kaiken kaikkiaan tämä on ollut tähän saakka varsin silmiä aukaiseva kokemus, mutta siitä huolimatta hauskaa.

Painaako aikaero vielä tässä vaiheessa?

- En tiedä, olen ottanut pari unta edistävää pilleriä, enkä itse asiassa edes tiedä mikä aika vuorokaudesta on menossa, Commodore nauraa.

Aikaeron vaikutus ei ainakaan näkynyt miehen otteissa, siksi varmaa peliä hän esitti Suomea vastaan. Commodoren mukaan jääaika ja vastuu on verrattavissa NHL-otteluiden määrään.

- Pelaan Carolinassa paljon tasakentällisin ja alivoimaa, noin 20 minuuttia ottelua kohden, joten vastuun määrä on suunnilleen sama. Toisaalta, en varsinaisesti pelaa laisinkaan ylivoimaa.

Kanadan ensimmäinen ottelu meni pääasiallisesti ketjukokoonpanojen ja pelituntuman hakemiseen. Myös Commodoren mukaan muutos totuttuun on ollut merkittävä.

- Viimeisen päivän aikana olemme tulleet uuteen pelisysteemiin ja alkaneet vasta hiljalleen oppia minkälaista peliä meiltä odotetaan joukkueena. Lisäksi täällä on isompi jää, joka ainakin itselleni oli todella iso ero Pohjois-Amerikkaan verrattuna.

- On vielä paljon hienosäätöä tehtävänä, mutta meillä on pari harjoitusta jäljellä, jotka auttavat muun muassa oikeiden ketjukokoonpanojen löytymistä. Tulemme varmasti parantamaan otteitamme, Commodore vakuuttaa.

Commodoren lisäksi Carolinan joukkueesta on kolme muuta pelaajaa, jotka osaltaan auttavat pelaamista. Mies ei kuitenkaan kaipaa lisää harjoitusotteluita paremman tuntuman löytämiseksi.

- On etu pelata Eric Staalin ja Justin Williamsin kanssa samassa joukkueessa, koska olen tottunut pelaamaan heidän kanssaan. Lisäksi Cam Wardin läsnäolo maalilla helpotti pelaamistani, koska tiedän mitä hän tulee tekemään torjunnoissa. Toisten kavereiden kanssa on vielä hieman opettelemista, mutta olemme kaikki ammattilaisia ja opimme toistemme tavat nopeasti.

- Runkosarjamme päättyi vasta äskettäin ja sen jälkeen oli suunnilleen viikon tauko. Luulen, että olisi enemmän haitaksi tulla tänne aikaisin pelaamaan enemmän harjoitusotteluita, joten noin viikon verran harjoituksia ja yksi peli toimii kohdallamme parhaiten.

NHL:n pudotuspelien myötä on mahdollista, että joukkueen kokoonpano tulee vielä muuttumaan. Commodore ei kuitenkaan koe tätä negatiivisena asiana.

- En tiedä tilannetta tarkasti, mutta uusia pelaajia on mahdollisesti vielä tulossa. Joukkueemme kokoonpano on hyvä tälläkin hetkellä, mutta uusien pelaajien saapuminen ei varmasti ole haitaksikaan.

Ja Kanadan kovin haastaja MM-kisoissa on..

- En todellakaan tiedä, Commodore huokaa.

- Pelaan kansainvälisellä tasolla ensimmäistä kertaa, eikä minulla ole aavistustakaan muiden joukkueiden kokoonpanoista. Toivon, että voisin sanoa jonkun tietyn joukkueen, mutta en usko, että mikään otteluista tulee olemaan helppo.

» Lähetä palautetta toimitukselle