St. Pauli ja Redenbach - Lahteen veri vetää uudestaan

LIIGA / Haastattelu
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Lahden Pelicansin kausi päättyi puolivälieriin, kun Tappara oli sarjassa parempi voitoin 4-2. Turkoosipaidassa ensi kaudella jatkava Tyler Redenbach toivoo ensi kaudella myös itseltään parempaa suorittamista.

− Kulunut kausi oli mielestäni vuoristorataa. Kauden alussa emme juuri hävinneet otteluita, mutta kauden puolivälissä hävisimme 10 ottelua peräkkäin. Selvisimme siitä ja saimme johdonmukaisuutta tekemiseemme. Pääsimme pudotuspeleihin ja annoimme kaikkemme hyviä joukkueita vastaan, Tyler Redenbach kertasi kohta päätöksensä saavaa liigakautta.

− Kautemme ei ollut loistava eikä huono, vaan jotakin siltä väliltä.

Pelicans yllätti monet nousemalla kymmenen ottelun tappioputkesta pudotuspeleihin ja kaatamalla Villi kortti-kierroksella Helsingin IFK:n kahdella peräkkäisellä voitolla. Redenbachin mukaan ainakin Pelicansin erikoistilannepelaamisessa jäi yllätyksestä huolimatta parantamisen varaa.

− Jos löydämme hyvät kemiat yli- ja alivoimalla, annamme itsellemme paremmat mahdollisuudet menestyä.

Pelicans on jo solminut ensi kaudelle tuhdin nipun pelaajasopimuksia. Redenbachin jatkon lisäksi mastokaupungissa on tiedotettu muun muassa Anrei Hakulisen sekä jenkkihyökkääjä Jordan Smothermanin sopimuksista. Penkin taakse astelee Jokereista kesken kauden potkut saanut Tomi Lämsä.

− Meidän täytyy oppia pelitapa, jonka uudet valmentajat tuovat. Meillä on monia uusia pelaajia, jotka sopivat hyvin yhteen jatkajien kanssa, kanadalaissentteri pohti.

− Odotan innolla, että pääsen näkemään kuinka uudet pelaajat sekoittuivat täällä jatkaviin pelaajiin. Lähes kaikki puolustajamme jatkavat viime kaudelta, joten se alue lienee tuttu. Toivottavasti uudet hyökkääjät löytävät kemiat nopeasti, jotta voimme aloittaa hyvin ja jatkaa samaa läpi kauden, Redenbach summasi.

29-vuotias hyökkääjä kärsi vuoden vaihteessa loukkaantumisista. Hän palasi pelikentille sopivasti runkosarjan viimeiselle kolmannekselle ja nousi isoon roolin viidennessä puolivälieräottelussa Tapparaa vastaan. Redenbach vakuuttaa olevansa vammoista huolimatta ensi kaudella täydessä iskussa.

− Viime kausi oli ensimmäinen urallani, kun tuntui, että minulla on jatkuvasti joku vaiva häiritsemässä.

− Kesäharjoitusten ja niistä palautumisen jälkeen minun pitäisi olla sataprosenttisessa kunnossa, kun palaan kaukaloon, hyökkääjä valotti.

Suomi ei ole kanadalaiselle uusi tuttavuus, sillä seuraava kausi on hyökkääjälle jo kuudes Liigassa. Väliin mahtuu puolen kauden mittainen visiitti Sveitsiin, mutta Redenbach on ollut tuttu kasvo liigakaukaloissa jo vuodesta 2009. Sentteri kertookin pelaavansa Suomessa osittain sen takia, että viihtyy Pohjolassa hyvin.

− Mahdottomasta kielestä huolimatta paras asia Suomessa Kanadaan verrattuna on jääkiekko, se on mahtavaa. Fanit ovat intohimoisia ja tietävät paljon. Ihmiset ovat ylipäätään todella ystävällisiä, Redenbach kehui.

Viidellä viimeisimmillä kaudellaan kanadalainen on merkkauttanut itselleen joka kausi vähintään 20 syöttöpistettä. Redenbach kertoo olevansa jossain määrin syöttökone, mutta myös maalit maistuisivat hyökkääjälle.

− Olen aina yrittänyt luoda paikkoja ketjukavereilleni. Nautin syöttelemisestä enemmän kuin maalinteosta, mutta todella haluaisin tehdä enemmän maaleja kuin olen aikaisemmilla kausilla tehnyt, hyökkääjä totesi.

Alkava kausi on viidennen Suomen vuoden lisäksi Redenbachin kolmas Lahdessa. Kanadalainen siirtyi Helsingistä mastokaupunkiin kaudella 2012-13 saatuaan kesken kauden lähtöpassit HIFK:sta. Redenbach toivoo Pelicansin yltävän ensi kaudella pitkälle, mutta odotukset ovat myös omalla kohdalla korkeat.

− Odotan itseltäni vahvaa kautta ja toivon, että voisin auttaa joukkuetta yltämään jälleen pudotuspeleihin ja pääsemään niissä pidemmälle, hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle