Sportin uusi parivaljakko innokkaana haasteeseen

LIIGA / Haastattelu
Juha Tarkkanen (vas.) ja Toni Leinonen (oik.) liittyvät Sportin vahvuuteen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Matt Generous siirtyy Sportista HIFK:hon ja vaihdossa tulevat hyökkääjä Toni Leinonen ja puolustaja Juha Tarkkanen. Vaasalaisten uusi parivaljakko liittyy kotkapaitojen mukaan kehittymään ja auttamaan joukkuetta.

Sport saa kaksi uutta pelaajaa loppukaudeksi. Vaasalaisleiri vahvistuu KalPassa ja HIFK:ssa tällä kaudella Liigaa pelanneella puolustajalla Juha Tarkkasella sekä HIFK:ssa pelanneella hyökkääjällä Toni Leinosella.

Hyökkääjistöä vahvistava Leinonen lähtee Sportin riveihin kehittymään.

− Hyvällä mielellä tulen Vaasaan. Tämä on iso mahdollisuus näyttää se, että pystyy pelaamaan Liigassa. Odotan innolla, että pääsee tähän arkirytmiin mukaan. Toivottavasti pystyn mahdollisimman paljon kehittymään ja kasvamaan ihmisenä sekä pelaajana, Leinonen pohtii.

Myös puolustajistoon liittyvä Tarkkanen on tyytyväinen uuteen mahdollisuuteensa Vaasassa.

− Olen tyytyväinen uuteen mahdollisuuteeni täällä ja saan auttaa joukkuetta menestymään ja olla osana hyvää joukkuetta. Pyrin kehittymään kokonaisvaltaisesti pelaajana ja vakiinnuttamaan paikkani Liigassa, puolustaja avaa suunnitelmiaan.

"Kummassakin pelaajassa on meille potentiaalia myös ensi kaudeksi"

Omilla vahvuuksilla

Leinonen ei ole ollut Liigan puolella mikään pistelinko, mutta potentiaalia maalintekoonkin on. Laituri lähteekin kehittämään myös tätä osastoa.

− Olen mielestäni hyvin liikkuva pelaaja, joka menee kahteen suuntaan rikkovassa roolissa ja yritän tehdä tuhoa vastustajan päässä. Potentiaalia on myös maalintekoon, joten sen kanssa täytyy yrittää olla skarppina, Leinonen tietää.

Myös Sport-luotsi Tomek Valtonen yhtyy tähän näkemykseen.

− Olen valmentanut Leinosta vastaan A-nuorissa. Hän on erittäin hyvä luistelija ja hyvä pelaamaan kahteen suuntaan. Hän tuo meidän hyökkäykseen lisää liikettä, Valtonen analysoi.

Puolustaja Tarkkanen näkee roolinsa enemmän kiekollisena puolustajana.

− Syöttäminen ja kiekollinen pelaaminen ovat vahvuuksiani. Pystyn hyökkäyspäässä auttamaan hyökkääjiä tekemään maaleja puolustajan tontilta, Tarkkanen kuvailee.

Päävalmentaja Valtonen on tyytyväinen, että saa puolustukseen lisää kiekollista osaamista.

− Tarkkanen tuo taitoa meidän kiekollisesti hiukan vajavaiseen puolustukseen. Hän tuo meille myös osaamista ylivoimalle. Kummassakin pelaajassa on potentiaalia meille myös ensi kaudeksi, Valtonen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle