Sportin Mika Järvinen palasi sorvin ääreen

LIIGA / Haastattelu
Mika Järvinen onnistui kuin onnistuikin torjumaan ainoan voittolaukausyrityksen.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Vaasan Sportin maalivahti Mika Järvinen kuului Pitsiturnauksessa finaaliin yltäneen joukkueen pirteimpiin yllättäjiin. Ensimmäisessä ottelussa TPS:ää vastaan Järvinen oli paljon työllistetympi kuin TPS:n Rasmus Tirronen. Se ei latistanut Järvisen mielialaa.

− Mukavaa oli, kun tuli hommia. Kyllä siinä kuitenkin puhki meni näin pitkän tauon jälkeen. Varsinkin lopussa. Ensi jännitykset ynnä muut lisämausteet vievät aika nopeasti hapoille, Järvinen myhäili.

Vaikka Sport olikin ottelusta suurimmaksi osaksi pinteessä, Järvisen edessä oleva joukkue ansaitsi kehut hattulalaiselta.

− Olimmehan me pinteessä, mutta se johtui suurimmaksi osaksi rangaistuksista. Näissä otteluissa kun otat pari jäähyä, niin olet helposti puolet erästä alivoimalla. Joukkue pelasi kyllä hyvin alivoimatkin pois, vaikka emme ole siitä vielä puhuneet mitään.

Maalivahdin odotukset kaudesta ovat positiiviset. Hän myöntää joukkueessa tapahtuneen nuorennusleikkaus.

− Näyttää tosi hyvältä. Nuorempi ryhmä koossa kuin viime kaudella, ja hauskaa on ollut. Systemaattiset muutokset ovat olleet hyviä. Yritämme olla pelaavampi joukkue, ja meillä on kuitenkin viime kautta ripeämmät jalat käytössä. Se taas mielestäni mahdollistaa pelaavamman otteen.

Sportin ulkomaalaisvahvistukset ovat olleet viikon päivät kotkapaitojen matkassa. Järvisen ensivaikutelmat yhdysvaltalaishyökkääjistä ovat positiiviset.

− Kunnon pelimiehiä molemmat. Vaikka ovatkin vasta viikon olleet mukana, erityisesti Michael Parksista näkee, että kyseessä on pelintekijästä. Ja "Povo" (Sam Povorozniouk) blokkaa laukauksia aktiivisesti, joten hyviä vahvistuksia ovat, kommentoi Järvinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle