TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Sportin maalivahti Peltonen maalinteossa

MESTIS / Haastattelu
Mestis-kierroksen yllättävin maalintekijä löytyi Turusta, kun Sportin maalivahti Aaro Peltonen ratkaisi ottelun ajassa 59.46 ampumalla kiekon tyhjään TuTon maaliin.

Sport oli ollut paikoitellen helisemässä TuTon kanssa, ja tasainen ottelu eteni viimeiselle minuutille Sportin vierasjohdossa 1-2. TuTo teki perinteisen ratkaisun ja maalivahti Ari Reunanen vaihdettiin kuudenteen kenttäpelaajaan.

TuTon aika alkoi käydä vähiin, ja ratkaisu lyödä kiekko Sportin kulmaukseen tuli kalliiksi. Kiekko tuli maalin takaa maalivahti Aaro Peltoselle, joka otti pelivälineen haltuunsa ja laukoi sen tyhjään maaliin.

Villien tuuletusten jälkeen myös turkulaisyleisö osasi arvostaa Peltosen temppua ja palkitsi maalivahdin hillityin aplodein.

– Ne heitti lopussa kiekon ränniin ja kävin sen pysäyttämässä maalin takana. Kiekko tuli hyvin ulos rännistä, sain sen siitä heti hyvin haltuun ja vedon lähtemään, Peltonen kertoi maalia edeltävästä tilanteesta.


Maalintekijän tuima katse.

Laukaus ei ollut kovin korkea tai kova, mutta täydellä vauhdilla Sportin alueelle luistellut TuTon kuusikko ei ehtinyt missään vaiheessa kääntyä kiekon perään. Peltosen laukoma kiekko putosi tyylikkäästi lättynä jäälle, ja liukui sulavasti päätyyn. Aluksi kiekko näytti menevät oikealta ohi, mutta kierre käänsi liukurataa tolpan paremmalle puolelle.

– Katsoin jo kaikkien takaa, että kiekko menee 10-20 senttiä oikealta ohi, mutta se kääntyi sopivasti maaliin. Jätkät rupesi tuulettamaan jäällä, että maaliin menee ja menihän se, Peltonen jatkoi.

– Ensin en voinut uskoa että se meni maaliin. Sen jälkeen ei tiennyt mitenpäin olisi ollut. Oikeasti aika harvoin niitä paikkoja tulee, että uskaltaa maalia edes yrittää.

Maalinteko on maalivahdille todella harvinaista, eikä ihme että Peltonenkin osui maaliin vasta ensimmäistä kertaa.

– Viisitoista ja puoli vuotta olen jääkiekkoa pelannut, ja nyt tuli eka maali. Joskus olen aiemminkin yrittänyt, mutta ei ole silloin onnistunut. Ei silti yhtään pitkää kiekkoa ole mun yritysten takia tullut.

Kaukana ei pitkä kiekko ollut nytkään, sillä Peltonen sijoitti kiekon aivan oikeaan alakulmaan.

– Valmennus ei olisi tykännyt hyvää, jos veto olisi mennyt ohi, kun siitä tullut pitkä kiekko ja aloitus omaan päähän.

Sportin riveistä löytyi pelaaja, joka on ollut todistamassa aiemminkin maalivahdin tekemää maalia. Puolustaja Tommi Taimi oli Ässien C-junioreissa ottelussa mukana, kun Juha Järvenpää onnistui maalinteossa.

Vaikka Peltonen on maalinteosta haaveillut pitkään, jäällä tilanne tuli eteen hyvin nopeasti. Peltonen lähtenyt heti ajattelemaan maalintekoa, vaan mielessä oli ensin tappaa sekunnit pois kellosta.

– Ensin ajattelin, että heitän kiekon pois omalta alueelta, sitten yhtäkkiä vaan päätin vetää ja se veto lähtikin hyvin.

Kiekko otettiin totutusti uransa ensimmäisen maalin tehneelle pelaajalle talteen. Peliväline laitetaan varmasti huolella talteen.

– En tiedä vielä minne sen kiekon laitan, mutta tallessa se on. Sain myös jo ensimmäisen ostotarjouksen mailastani.

» Lähetä palautetta toimitukselle