TAP - IFK
WPG - STL 3.30
SJS - VGK 5.00
CAR - WSH 2.00

Sport-juniori oli Liigadebyyttiinsä tyytyväinen

LIIGA / Haastattelu
Robin Salo on toisen polven Sport-kiekkoilija.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
16-vuotias Robin Salo pelasi ensimmäisen Liiga-ottelunsa Tapparaa vastaan. Salo pääsi kolmosketjun alakertaan konkari Mikko Pukan viereen, ja ottelusta jäi A-juniorin mieleen lähes pelkästään hyvää.

Entisen Sport-pelaajan Robert Salon poika oli erittäin hyvällä mielellä Tapparan kanssa käydyn taiston jälkeen. Salo pääsi kolmanteen puolustajapariin kovan konkarin aisapariksi.

− Todella hyvät fiilikset. Tuntuu hyvältä edustaa Sportia, Robin Salo hymyilee,

− Mikko Pukan kanssa on hyvä pelata. Taitava kaveri, ja koko porukka antaa hyvin ohjeita.

Heti ensimmäisessä vaihdossa Salo sai tuntea edustuksen väreissä Liigan eroavaisuudet rankalla kädellä, kun hän otti Tappara-hyökkääjän kovan taklauksen vastaan.

− Ei se niitti missään tuntunut, kun adrenaliinit olivat niin korkealla. A-junioreihin verrattuna Liigassa on vähän nopeampaa ja täällä on isompia kavereita, Salo nauraa.

Edellisessä ottelussa SaiPaa vastaan debytoi 18-vuotias Jesse Rantamäki, joka pelasi myös kirvesrintoja vastaan. Molemmat kiekkoilijat saivat tiedon ottelusta samalla tavalla.

− Aamujäiden jälkeen sain tietää, että pelaan tänään. Aluksi vähän jännitti, mutta ensimmäisen vaihdon päätyttyä jännitys kaikkosi.

Kovat minuutit ja hyvät tilastot isän opeilla

Salolle jäi pieni paha maku suuhun häviön seurauksena, mutta omaan suoritukseen Salo oli tyytyväinen. Vanhemmalta polvelta tuli ottelua varten myös vinkkejä.

− Lähellä oli voitto, mutta hyvin tsempattiin toisiamme. Pääsin joukkueeseen hyvin mukaan. Isältä sain vinkkejä, käski ottaa rauhallisesti ja omalla tavalla.

16-vuotiaan oikean puolustajan jääajaksi kertyi hitusen alle 17 minuuttia ja kaksi laukausta.

− Ei haittaa, vaikka maalia ei tullut. Jatketaan samaan malliin niin eiköhän se osuma sieltä tule ennen pitkää, Salo kertoo.

Salon tavoitteena tulevaisuudelle on pelata Liiga-jäillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle