Spang innoissaan toisesta mahdollisuudesta

LIIGA / Haastattelu
Spang esiintyi debyytissään edukseen.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Viime kaudella HPK:sta lähtöpassit kesken kauden saanut Dan Spang löysi tiensä uudelleen Liigaan. Tällä kertaa joukkue löytyy idästä ja on keltainen.

SaiPan uusin pakkihankinta Dan Spang kävelee hymyssä suin pukukopista. Takana on loistokas kotivoitto Tapparasta ja oma tehotilastokin jäi maalin verran plussalle. Pitkä päivä asetti haasteita myös kaukalon ulkopuolella.

− Joukkuetoverini ovat hyviä jätkiä ja he ottivat minut hyvin vastaan. Tapasin heidät tänä aamuna ja tämän päivän aikana on tullut paljon informaatiota.

− Menee aina pari viikkoa, että oppii kaikkien nimet. Tunnen kyllä meidän pohjois-amerikkalaiset, mutta työstän vielä suomalaisten nimiä, Spang nauraa.

Spang aloitti viime kauden Hämeenlinnassa HPK:n riveissä, mutta siirtyi HV71:sen kautta täksi kaudeksi Leksandin riveihin. Amerikkalais-italialainen ei kuitenkaan nähnyt kauden alkua Ruotsissa.

− Se oli uusi tilanne minulle ja joskus hommat eivät vain loksahda kohdilleen. Silloin on parempi aloittaa puhtaalta pöydältä.

− Olen onnekas, että sain uuden mahdollisuuden näin kovasta sarjasta. Nautin todella ajastani täällä ja on helpompaa, kun tunnen kaukalot ja joukkueet jo entuudestaan, 42 liigapeliä viime kaudella tahkonnut Spang toteaa.

Yhdysvaltojen ja Italian passin omistava puolustaja piti debyytissään pelin yksinkertaisena ja syötöt löysivät omien pelaajien lavat tehokkaasti.

Tehopisteet jäivät odotuttamaan itseään runsaasta ylivoima-ajasta huolimatta, mutta pelkkä soveltuminen joukkueen pelitapaan oli päällimmäisenä mielessä otteluun lähdettäessä.

­­­­­­− Siitä on aikaa, kun olen pelannut tosipelissä. Tuntui paremmalta vaihto vaihdolta, sain liikuteltua hieman kiekkoakin. Onneksi saan nyt jääharjoituksia joukkueen kanssa, Spang huokaisee.

Yli 400 ammattilaisottelun mies tarjoaa Lappeenrantaan päätymisen syyksi vähemmän yllättävän vastauksen.

− Agentti. Odotin vain soittoa häneltä. Olen iloinen, että olen nyt SaiPassa ja toivottavasti kaikki menee jatkossakin hyvin, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle