Sopanen lähtee välieriin nälkäisenä

LIIGA / Haastattelu
Vili Sopasen lämäri löysi tiensä maaliin Backlundin jalkojen välistä.
Kuva © Pekka Rautiainen
Vili Sopanen laukoi ”game sevenin” 2-0-johtomaalin Kärppiä vastaan. Ottelu päättyi lopulta 3-2 ja Pelicans lunasti välieräpaikan. Sopanen ei kuitenkaan ole vielä tyytyväinen.

– Hyvä alku, huono keskivaihe ja hyvä lopetus, Vili Sopanen kiteyttää Pelicans-Kärpät-ottelusarjan Pelicansin osalta. Huolimatta kaikesta yksinkertaisuudesta Sopasen kommentissa on paljon perää.

Ensimmäisessä ottelussa Pelicans kyykytti Kärppiä kotonaan komein 5-0-luvuin. Sitten Kärpät nappasi sarjan momentumin ottamalla jatkoerä voiton Oulussa. Lopulta Pelicans nousi voittojen ollessa 1-3 Kärpille sillasta 4-3 ottelusarjavoittoon komeilla otteilla ja Johan Backlundin hienoisella avustuksella.

Omasta maalistaan Vili Sopanen ei sen kummemmin satuillut, vaan kaikki oli vain rutiinia ja suorittamista.

– Hyppäsin suoraan vaihtoaitiosta kentälle ja tuli siihen tuli irtokiekko hyvin. Pääsin vetämään hyvästä vauhdista lämärin. Ei siinä sen ihmeempää. Näitä vedetään treeneissä joka päivä, Sopanen kuvaili maaliaan.

Kuten olettaa saattaa, Pelicansilla oli kova lataus ja voitonhalu otteluun lähdettäessä.

– Meillä oli tosi kova lataus ja haluttiin tosi kovasti voittaa tänään. Oltiin valmiita tekemään kaikkemme. Saatiin hyvä alku, ja maaleja alkoi syntyä. Hyvä lätkämatsi.

Pelicans ei ole koskaan ennen pelannut SM-liigan välierissä. Toisin sanoen Lahdessa ei ole ikinä pelattu mitaleista ennen tätä kevättä.

– Kyllähän se Pelicansin ensimmäinen välieräpaikka hemmetin hyvältä tuntuu. Tällaista ei ole ennen täällä nähty. Samalla täytyy kuitenkin muistaa, että luvassa on mahdollisesti paljon parempaakin. Ei tämä välieräpaikka ole mitään verrattuna finaalipaikkaan, mitä me oikeasti halutaan, Sopanen kertoo.

Tulevassa välierävastustajassa Espoon Bluesissa Vili Sopanen näkee sekä hyviä että huonoja puolia.

– Blues on paha vastustaja. Me ollaan hävitty heille tällä kaudella useasti, mutta ainakin ollaan samalla viivalla, kun hekin pelasivat seitsemän pelin sarjan, Sopanen arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle