Smithiä eivät lainakamppeet haitanneet – ongelmia enemmän kaukalon ulkopuolella

LIIGA / Haastattelu
Kova pistesaalis hymyilytti Craig Smithiä.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Craig Smithin SM-liigauran alku olisi voinut olla vielä hieman mukavampi. Nashville Predatorsia NHL:ssä edustavan amerikkalaisen varusteet eivät ehtineet Kuopioon vielä lauantaiksi, mutta lainakamoista huolimatta nuori hyökkääjä jysäytti neljä tehopistettä.

NHL:n työsulun ansiosta pelaajia on virrannut rapakon takaa myös kotoiseen SM-liigaan. Pelaajat ovat lähes poikkeuksetta osoittaneet ammattimiehen elkeitä ja olleet joukkueidensa johtavia pelaajia.

KalPakin tiedotti kuluneella viikolla saavansa ensimmäisen vahvistuksen taalajäiltä. 23-vuotias Nashville Predatorsin Craig Smith saapui täyttämään vapaaksi jääneen ykkössentterin tontin Venäjälle lähteneen Matti Kuparisen jäljiltä. Aloitus olikin todella vahva, sillä Smithille merkattiin lauantai-illan ottelussa Tapparaa vastaan tehot 2+2. Jenkin toinen maali jäi ottelun voittomaaliksi.

– Tuntui hyvältä. Pelissä oli hyvä tunnelma ja yleisö antoi potkua. Joukkueeni pelasi hyvin ja pystyimme ketjukavereideni kesken heti luomaan paikkoja. Jokaiselle tulee luonnollisesti jokaisessa pelissä hieman virheitä, mutta mielestäni pelasimme hyvän ottelun. Yritin pitää omalta osaltani myös huolen siitä, Smith totesi pohjoisamerikkalaisen kohteliaasti.

Smithin liike vaikutti todella hyvältä ja kiekko tuntui tottelevan mainiosti mailan lapaa. Erinomainen iltapuhde ja kovat tehot onkin kova kombinaatio siihen nähden, että hyökkääjän varusteet eivät olleet vielä saapuneet Kuopioon.

– Minulla ei ollut yhtä ainoaa omaa varustetta. Otin rivistä mailoja, jotka näyttivät hyvältä ja sain luistimet jotka olivat aivan käyttämättömät ja epäsopivat. Huolto teki kuitenkin hyvää työtä, että sain itselleni varusteet peliin jotka tuntuivat sopivilta päällä, Smith kertoi.

Hallilta saatujen tietojen mukaan kokonaisuus oli rakennettu sivussa olleiden Mikko Kukkosen ja Jukka Voutilaisen varusteista. Smithin onneksi lainavehkeiden varassa ei tarvitse olla enää pitkään. 

– Sain tietää, että kaikki laukut on onneksi löydetty. Ne ovat tulossa ja minun pitäisi saada ne huomenna – toivottavasti.

Jos lainavarusteilla syntyy jo nyt näin kovaa jälkeä, mitä jatkossa onkaan luvassa? 

– Kunhan nyt ensin saisin varusteet ja mailat tänne. Olo tuntui jo nyt hyvältä jäällä joukkuekavereiden kanssa, ja toivottavasti voittoja tulee jatkossa lisää, Smith toppuutteli.

Monelle pohjoisamerikkalaiselle hyppäys isoon kaukaloon ei tapahdu ihan käden käänteessä. Smith on kuitenkin tottunut pelaamaan eurooppalaisen standardin mukaisessa askissa. Nuorukainen on edustanut Yhdysvaltoja kaksissa edellisissä MM-kisoissa, joista ensimmäisissä Smith oli joukkueensa paras maalintekijä. Kokemusta on kertynyt myös kotiseudulla Wisconsinissa.

– Itse asiassa olen erittäin sinut ison kaukalon kanssa. Kotikaupunkini kaukalo on ollut noin kuusi-seitsemän vuotta olympiakoossa, joten olen tottunut isompaan kaukaloon. 

Smith ei osannut sanoa, tullaanko NHL-kautta pelaamaan ollenkaan missään vaiheessa. Luonnollisesti ammattilaispelaajan mieli halajaa jo pian pelaamaan normaaleja otteluita, mutta työsulun päättymistä ei ole tiedossa.

– Yritän aina ajatella optimistisesti. Toivottavasti osapuolet tulevat yhteisymmärrykseen. Jossain vaiheessa tällekin tulee päätös, ennemmin tai myöhemmin. Toki kummatkin haluavat tehdä kannaltaan hyvän sopimuksen. Hyvä, että olen kuitenkin nyt täällä ja saan pelata

Yhdysvaltain suurten järvien tuntumasta kotoisin oleva Smith ei ole vielä ehtinyt hirveästi tutustua uuteen asuinkaupunkiinsa, mutta totuttuun jenkkityyliin kehuu Kuopion saman tien mukavaksi kaupungiksi. 

– Mukavalta vaikuttaa. En ole ollut täällä kuin päivän, mutta olen vähän ajellut kaupungilla, Smith kertoi.

Nuori amerikkalaispelaaja onkin ehtinyt kaupunkiin tutustuessaan törmätä jo yhteen ongelmaan.

– On muuten pikkuisen erilaista ajella manuaalivaihteisella autolla. Toivottavasti kaupunkilaiset eivät suutu minulle kun ajeleskelen ympäriinsä ja aiheutan tilanteita!

» Lähetä palautetta toimitukselle