Slovakian vuoro yrittää Rinteen ohittamista: "Maskia ja likaisia irtokiekkoja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tatar on pieni ja taitava Detroitin kärsivällisen kehitystyön tulos.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Detroit Red Wingsin tiputtua NHL:n pudotuspeleistä Slovakian joukkue sai kaksi merkittävää vahvistusta, Tomas Jurcon ja kaimansa Tatarin, joka maalailee joukkueensa altavastaajaksi lauantain otteluun. 

− Suomi on paperilla meitä parempi, ja he pelaavat hyvin. Se on haaste, mutta on aina kiva pelata parempia joukkueita vastaan.

Tatarin oma vire on kääntymässä parempaan päin. Hän kertoo avoimesti, että joukkue oli Norjaa vastaan väsynyt, sillä slovakit pelasivat neljä peliä viiteen päivään.

− Johdimme sitä peliä jo 2−0, mutta meillä ei ollut energiaa loppuun asti. Itsekin tulin tänne todella väsyneenä. Ei ollut helppoa tulla NHL:stä, sillä täällä on erilaista pelata, mutta parempaan päin olen menossa.

− On todella kova juttu pelata kotiyleisön edessä, mutta joka ilta täytyy antaa kaikkensa, täällä ei ole yhtään helppoja pelejä. Yhdysvallat osoitti torstaina, mitä tapahtuu, kun antaa yhden illan löysää, Tatar puntaroi Valko-Venäjän hieman yllättävää voittoa.

Detroit-hyökkääjä myöntää, että haaste on suuri hyvän joukkuepelin lisäksi myös maalin edessä.

− Tiedän Pekan, hän on NHL:n parhaita maalivahteja. Hänen ohittamisensa ei ole helppoa, mutta yritämme tehdä hänen illastaan vaikean. Maskia ja pari likaista irtokiekkoa, löydämme kyllä tavan saada kiekko maaliin, Tatar lupaili.

» Lähetä palautetta toimitukselle