Slovakian nuori NHL-vahvistus hämmensi ja ratkaisi: "Piikki lihassa"

NHL, MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Dano on työteliäs hyökkääjä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Slovakian 20-vuotias Marko Dano on yksi Slovakian lupaavimmista nuorista pelaajista. Takana on tulokaskausi NHL:ssä. Lauantaina hän ratkaisi maalleen MM-kisojen avausvoiton.

Slovakian ja Columbus Blues Jacketsin 20-vuotias Marko Dano harhautteli Slovakialle yhden lisäpisteen, kun hän ratkaisi voittomaalikilpailun täyden slovakialaisyleisön suureksi riemuksi. Haastattelun saaminen vaati malttia, sillä myös useat slovakialaismediat halusivat palasen sankaristaan.

Slovakia ja Tanska kohtasivat loppuunmyydyllä Ostravan areenalla, jonka tunnelma oli vähintäänkin huikea. Fanit huusivat, tömistelivät ja vihelsivät niin, että korviin sattui.

− Tiesin kyllä, että täällä on paljon kannattajia, koska raja on niin lähellä. Oli mahtavaa pelata tuollaisen yleisön edessä, ja tuntui todella hyvältä ratkaista, mutta kaksi pistettä oli se tärkein juttu, Dano kertoi.

Parikymppinen Dano on terrierimäinen hyökkääjä, joka tuntui viihtyvän Tanskan maalin edessä. Mies paini usein lähes kaksimetrisen tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsenin kanssa, joka tienaa leipänsä Philadelphia Flyersin farmiseurassa AHL:ssä.

− Meidän kentällisemme pelasivat paljon vastakkain. On minun työtäni rakentaa tuollaisia pieniä taisteluja pelin sisällä. Hän teki hyvää työtä ja oli kieltämättä piikki lihassa, Lauridsen kertoi.

Pienikokoinen Dano ei ottanut taka-askelia Tanskan maalin edustaa suojelleen Lauridsenin edessä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

NHL-ura lupaavilla raiteilla

Dano pelasi ennen NHL:ään siirtymistään kaksi kautta Slovan Bratislavan KHL-joukkueessa, ja vei NHL-seurojen huomion viimeistään vuoden 2013 nuorten MM-kisoissa, jossa hän kirjasi kuudessa ottelussa tehot 4+5.

Dano on yksi Blue Jacketsin kolmesta ykköskierroksen varauksesta vuodelta 2013. Tuo vuosi oli ensimmäinen, kun Jarmo Kekäläinen oli GM:n roolissa varaustilaisuudessa. Slovakkinuorukaista ei ennustettu ensimmäisen kierroksen huudoksi. Kekäläinen bongasi tuolloin 18-vuotiaan Danon Suomen MM-kisoista.

Ykköskierroksen varaus tuli minullekin yllätyksenä, sijaluvulla 27 varattu Dano kertoo.

Dano iski tulokaskaudella pelaamissaan 35:ssä NHL-ottelussa komeat 21 pistettä ja tehotilastokin jäi 12 merkin verran lämpimän puolelle. Kausi alkoi NHL:ssä kahdeksalla ottelulla, mutta sen jälkeen Dano lähetettiin AHL:n puolelle.

− Sain pelata siellä paljon. Se auttoi minua kehittymään. Kun palasin takaisin NHL:ään, tunsin oloni vahvemmaksi ja itsevarmemmaksi.

− Olen iloinen, että sain mahdollisuuden pelata NHL:ssä. Mielestäni olen lunastanut odotukset ja tehnyt siellä hyvää työtä siellä, Dano kertoi luottavaisena.

Juttua muokattu 2.5. kello 18.08: Dano on nimenomaan Kekäläisen löytö, ei Davidsonin.

» Lähetä palautetta toimitukselle