Slovakian kapteeni Reway: "Tämä on valtavan suuri asia koko Slovakialle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Martin Reway johdatti joukkonsa historialliselle MM-pronssille.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Slovakian mitaleille 16 vuoden tauon jälkeen johdattanut Martin Reway hehkutti ottelun jälkeen voiton arvoa koko Slovakian kansalle.

Slovakian pronssijoukkueen kapteeni Martin Reway saapui ottelun jälkeen lehdistöalueelle mitalikaulassaan leveän hymyn kera.

- Kaikki tekivät tänään todella parhaansa ja pelasivat varmasti aivan täydestä sydämestään. Meidän joukkueemme pelasi ehdottomasti koko turnauksen parhaan pelinsä, Reway hehkutti.

Slovakian edellisestä ja ainoasta MM-mitalista alle 20-vuotiaiden ikäluokassa oli ennen tätä turnausta vierähtänyt jo 16 vuotta.

- Tiesimme sen kyllä, mutta yritimme olla ajattelematta sitä. Emme halunneet siitä peikkoa meidän olkapäillemme. Onneksi saimme otteluun hyvän alun ja pääsimme nopeasti 2-0-johtoon. Sen jälkeen meidän piti vain pitää pelimme kasassa loppuun asti. Olen todella ylpeä pojistamme!

Slovakialainen juniorikiekkoilu on ollut jo pitkään alamäessä, ja maata on oltu tipumattassa "seitsemän suuren" joukosta jo useamman vuoden ajan. Juniorimitali tuleekin siis maan kiekkoilulle tarpeeseen.

- Se on valtavan suuri juttu Slovakialle, ja jokaiselle ihmiselle siellä. Ei vain se, että pärjäsimme juuri tänä vuonna ja tässä turnauksekssa, vaan ylipäänsä se, että tiedämme voivamme pärjätä tällä tasolla.

- Monet ajattelevat, että lähdemme näihin turnauksiin vain häviämään otteluja ja yrittämään säilyä sarjassa. Mutta me todistimme, että voimme olla yksi kärkijoukkueista tällä tasolla myös jatkossa.

Kanadalainen yleisö oli Slovakian puolella niin pronssiottelussa Ruotsia kuin alkulohkossa Suomeakin vastaan. Täyden ja fanaattisen katsomon edessä pelaaminen ei ole kenellekään junioripelaajalle arkipäivää.

- Täällä oli todella hienoa pelata. Olimme sitten Torontossa tai Montrealissa, niin yleisö oli aivan mahtavaa. Tämä oli tärkeä ja iso kokemus meille kaikille.

Kapteenina toiminut Reway on joukkueensa suurin tähtipelaaja. Montreal Canadiensin varaus on ollut nuorten maajoukkueen johtavia pelaajia jo pitkään.

- Tämä oli minulle kolmas nuorten MM-turnaus. Joka vuosi olemme olleet puolivälierissä, mutta kukaan ei ole odottanut meidän pääsevän siitä pidemmälle. On uskomatonta, että sain kokea mitalijuhlat vielä viimeisenä vuotenani täällä. Olen kiitollinen näille pojille siitä.

- Ensimmäisenä vuotenani täällä olin vähän kuin oppimismatkalla. Katselin miten muut pelaajat pelaavat ja ihmettelin supertähtiä, kuten Ryan-Nugent Hopkinsia. Tänä vuonna jotkut pelaajat katsovat minua samalla tavalla ylöspäin, ja on hienoa olla esimerkkinä muille ja olla apuna heidän urallaan.

Monille kisoja seuranneelle Slovakian taistelu ruumiillistui maalivahti Denis Godlassa, joka pelasi läpi turnauksen suorastaan maagisella tasolla. Hän sai ylistystä myös Rewaylta.

- Mielestäni Denis on koko turnauksen MVP. Hän on ehdottomasti meidän joukkueemme tärkein pelaaja. Ilman häntä emme olisi päässeet edes välieriin, saati voittaneet pronssia!

Pelkällä maalivahdilla ei kuitenkaan otteluita voiteta. Slovakia onnistui kuitenkin tekemään Ruotsia vastaan peräti viisi osumaa.

- Meillä ei ole isoja ja vahvoja pelaajia kuten Kanadalla tai taitavia pelaajia kuten Ruotsilla. Jos me haluamme voittaa tällaisia maita, meidän täytyy blokata laukauksia ja pelata tiiviisti joukkueena koko ottelu. Tänään teimme juuri sen ja voitimme Ruotsin.

» Lähetä palautetta toimitukselle