Slovakia tiesi keinot Luukkosen ohittamiseen: ”Kerroin heille, mihin pitää laukoa”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Krivosik keskusteli henkeviä tuttujen suomalaisten kanssa aloitusympyrässä.

Slovakia taipui Suomen käsittelyssä lukemin 5-2. Slovakeilla oli allaan suuri voitto, sillä edellisessä ottelussaan slovakit kaatoivat kisaisännät lukemin 3-2 varsinaisella peliajalla.

Tällä kertaa oli kuitenkin uusi päivä ja uusi vastustaja. LeKissä kiekkoilevalla Filip Krivosikilla oli useampikin tuttu Nuorissa Leijonissa, joten hän tiesi, keitä odottaa vastaan. Krivosik on HPK:n sopimuspelaaja, joka on pelaillut Lempäälässä lainalla kuluvalla kaudella.

Myös Suomen maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen heikkoudet tiedettiin Slovakian kopissa jo ennakkoon, sillä Luukkonen kauhoo kiekkoja niin ikään LeKissä. Seurajoukkuekaveri Krivosik kertoi slovakialaisille, mihin kohtaan kiekko pitää Luukkoselle pussittaa.

"He huutelivat minulle aina aloituksissa"

− Totta kai kerroin heille, mihin pitää laukoa, Krivosik naurahti.

Sen tarkemmin mies ei kuitenkaan lähtenyt tätä tietoaan jakamaan. Kentällä Krivosik sanoo toisinaan kuulleensa kuittailuja vastapuolelta.

− Tiedän Suomen joukkueesta enemmänkin pelaajia. He huutelivat minulle aina aloituksissa. Olihan se tietyllä tavalla hauskaa, mutta en voi sanoa, että olisin tällä hetkellä silti kovin iloinen, Krivosik hymyilee.

Slovakia pääsi hyvällä lautauksella otteluun voitettuaan jenkit edellisessä pelissä, mutta Krivosikin mukaan se peli oli jo unohdettu ja kaikki keskittyminen oli Suomi-ottelussa.

− Suomi oli tänään todella hyvä ja he pelasivat aktiivisesti. Halusimme pelata passiivista jääkiekkoa ja hyydyttää heidän hyökkäyksensä, mutta emme saaneet peliä toimimaan halutulla tavalla.

− Vaikka pelasimme ajoittain ihan hyvin myös itse, niin meillä oli välillä huonoa onneakin. Esimerkiksi siinä Suomen neljännessä maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle