Slovakia kaatui saappaat jalassa - ”Olimme liian lähellä”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Detroid Red Wingsissä hyökkävä Jurco
Slovakia voitti Pietarin päiväottelun Yhdysvaltoja vastaan jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Joukkue olisi kuitenkin tarvinnut puolivälieräpaikkaan voiton varsinaisella peliajalla, joten slovakit pakkaavat tavaransa voitosta huolimatta.

Slovakia taisteli viimeiseen asti paikasta puolivälierässä. Christian Jaros vei slovakit 1-0-johtoon avauserässä, mutta Yhdysvallat oli kääntänyt ottelun edukseen kolmannen erän puoliväliin mennessä.

Pavol Skalicky onnistui vielä samaan kiekon Yhdysvallat-rysään vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua, mikä käänsi tilanteeksi 2-2. Loppukiristä huolimatta Slovakian kisat päättyivät Yhdysvallat-otteluun. Vielä muutama minuutti ennen loppua slovakeista Marko Dano pääsi kokeilemaan yksin vetoaan muutaman metrin etäisyydeltä maalista, mutta Danon laukaus viuhui reilusti ohi.

Lieneekö kohtalon ivaa, että juuri Dano upotti hetkeä myöhemmin jatkoajalla Slovakialle voitto-osuman. Detroid Red Wingsissä hyökkäävä Tomas Jurco antoi kuitenkin joukkueelleen kehuja.

− Pelasimme hyvän pelin, mutta valitettavasti saimme voittomaalin liian myöhään. Turnaus on nyt meidän osaltamme ohi, mutta ainakin saimme loppuun hyvän ottelun, pettynyt Jurco summaa.

Slovakia aloitti turnauksen hyvin, mutta loput turnauksesta meni joukkueelta jonkinlaisessa yössä. Slovakian kannalta turnauksen käänteentekeväksi kohdaksi voidaan laskea Saksa- ja Valko-Venäjä tappiot, jotka slovakkien olisi käytännössä pitänyt voittaa.

"Olimme liian lähellä, mutta tässä on lopputulos"

Myös Jurco tietää tämän.

− Saksa- ja Valko-Venäjä-ottelut olivat sellaisia, joista oletimme saavamme pisteitä ja olisimme ne voineet voittaa. Tiesimme, että Kanada saattaisi olla meille liian vaikea vastus. Olimme liian lähellä, mutta tässä on lopputulos, Jurco harmittelee.

Löytyykö turnauksesta mitään positiivista slovakkien kannalta?

− Tietysti paras asia turnauksessa oli, että saimme tähän loppuun hyvän pelin, Jurco kaivelee.

Koska Yhdysvallat ryösti Slovakialta pisteen, tarkoittaa se sitä, että se etenee puolivälieriin. Yhdysvaltojen puolivälierävastus tulee olemaan Tšekki. Slovakia puolestaan pakkaa tavaransa ja lähtee kotimatkalle.