Siikonen hylätystä maalista: "En kerennyt kuulla vihellystä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Miska Siikosen oli mukana järjestämässä maalia, jota ei hyväksytty.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomi sai monesti ottelun aikana yrittää maalintekoa väkisin maalin oikealta kulmalta. Kolmannessa erässä Aleksi Saarelan osuma hyväksyttiin pitkän videotarkastuksen jälkeen, mutta nuoria leijonia jäi varmasti kaivertamaan tilanne pelin aikaisemmassa vaiheessa.

Ensimmäisessä erässä Suomen nelosketjun keskushyökkääjä Miska Siikonen ehti jo juhlia Juho Lammikon survomaa johtomaalia, mutta tuomari hylkäsi osuman.

− Tuomari taisi viheltää pelin poikki. Ei voi mitään. En kerennyt kuulla vihellystä.

− Kyllä sitä tuulettelin, mutta kun tuomari näytti että ei maalia, en miettinyt sitä sen enempää.

Pian tuon jälkeen Suomi teki johtomaalin hyväksytysti, ja peli näytti olevan hienosti Suomen kontrollissa. Suomi hallitsi peliä viidellä viittä vastaan, mutta erikoistilanteet tuottivat ongelmia ja ottelun käännekohtana voi pitää Venäjän toista maalia, joka syntyi alivoimalla.

− Lopetimme työnteon ja puolustamisen. Siitä kaikki kuitenkin lähtee. Niitä pitää parantaa, siinä on opin paikka. Näin ei voi enää käydä.

Suomen joukkueen henkinen kantti ei Venäjää vastaan ollut hyvissä kuosissa heikkojen hetkien aikana, minkä Siikonenkin myöntää.

− Emme pystyneet käsittelemään vastustajan maaleja oikealla tavalla.

Tällaisen ottelun jälkeen tappio on syytä unohtaa pian ja keskittyä seuraavaan peliin. Suomella ei ole tiistaina ottelua, joten Siikonen odottaa joukkueen kesken palaveria.

− Nyt täytyy katsoa videoita ja puhua kavereiden kanssa, mitä me teimme väärin tässä ottelussa.

− Sen jälkeen täytyy keskittyä kahteen jäljellä olevaan peliin. Niistä pitää napata täydet pisteet, mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.

Siikosen johtama nelosketju pelasi Venäjää vastaan muuten hyvän pelin ja keskushyökkääjä itse piti omaa peliään ok-tason suorituksena. Yksi osa-alue jäi häntä kuitenkin harmittamaan.

− Aloitukset eivät tänään onnistuneet. Siinä on parantamisen paikka seuraavaan peliin.

Pelicans-sentteri ajattelee, kuten joukkueurheilijan kuuluukin ottelun lopputuloksen mukaan.

− Pelissä oli paljon hyvää, mutta päällimmäisenä on huono fiilis.

» Lähetä palautetta toimitukselle