Sihvosen kauden suurin peli vielä edessä

LIIGA / Haastattelu
Maajoukkuetauon aikana Lahden Pelicansista Hämeenlinnan Pallokerhon oranssiseen asuun vaihtanut Kari Sihvonen näytti heti avausottelussaan mihin pystyy.

Heti avausvaihdossaan Kari Sihvonen runttasi voimalla SaiPan Simon Backmanin laitaan ja näytti samalla ottelun suunnan. Nelisen minuuttia myöhemmin kiekko oli SaiPan repussa ja maalintekijänä sama mies. Vaikka maali syntyikin onnettaren suosiollisella avustuksella, osoitti Sihvonen ottelun kuluessa sen miksi hänet Kerhoon hankittiin.

Painavista taklauksistaan ja häikäilemättömästä pelityylistään tunnettu hyökkääjä pelasi SaiPaa vastaan yli 20 minuuttia ja hyökkääjistä eniten. Eikä ollut sattumaa, että lopussa yhden maalin etumatkaa varjellessa päävalmentaja Harri Rindell komensi kentälle juuri Sihvosen. Kovasta pelistään huolimatta Sihvonen osoitti myös, että eväitä on kiekolliseenkin peliin.

– Voittohan tuntuu aina hyvältä ja iloinen fiilis on pukukopissa tällä hetkellä. Vaikka pelissä olikin vaikeuksia, niin voittaminen on aina hienoa, summasi iloinen Sihvonen pelin jälkeen.

Sihvonen muodosti kotijoukkueen kolmosketjun yhdessä Nico Aaltosen ja Jan-Mikael Juutilaisen kanssa ja trio olikin erittäin hyvällä pelipäällä.

– Hyviä äijiä molemmat. Saimme hyvin annettua painetta ja sitä kautta tilanteita. On loistavaa, että teimme kaksi maalia, eikä yhtään mennyt omiin meidän ollessa kentällä.

Myös Kerhon valmentaja Petteri Hirvonen jakoi kiitosta kolmikon suuntaan.

– Aaltosen ketju teki kaksi maalia ja oli muutenkin erittäin pirteässä vireessä.


Kari Sihvonen taitaa myös kiekollisen pelin.

Siirrossa ei draamaa

Viimeksi lokakuun lopussa liigajäillä esiintynyt Sihvonen jumiutui Lahdessa vilttiketjun puolelle ja ratkaisu oli siirtyä 75 kilometrin päähän Hämeenlinnaan.

– Halusin peliaikaa ja kun Pelicans ei pystynyt minulle sanomaan milloin seuraavan kerran pääsen pelaamaan, niin teimme tällaisen ratkaisun. Itse pyysin siirtoa, eikä siinä sen kummallisempaa.

Siirto maantieteellisesti ei siis ollut paha, mutta sarjataulukossa sijoitus valahti yli kymmenen sijaa alaspäin. Pelicans häärii aivan kärjen tuntumassa, kun taas HPK taistelee kynsin hampain pääsystä pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Sihvonen näkee eron myös pelitavassa.

– Kyllä eroa on esimerkiksi siinä, että Pelicans lähtee vähän nopeammin liikkeelle avauksissa, mutta täytyy sanoa, että kyllä meilläkin tänään ajoittain pelin avaaminen onnistui todella hyvin. Varmasti pystymme siis Pelicansin voittamaan, Sihvonen virnisti ja jatkoi.

– Ottelu Pelicansia vastaan tulee olemaan kauden suurin pelini.

» Lähetä palautetta toimitukselle