SHL:n suomalaiset mestarisuosikit: "Odotukset ovat korkealla"

SHL / Haastattelu
Ville Varakas on yksi Växjö Lakersin viidestä suomalaispelurista.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Växjö Lakers on yksi SHL:n suurimmista suosikeista, vaikka nuoren joukkueen meriitit ovatkin vielä vaatimattomat. Jatkoaika kyseli kaikilta viideltä seurassa pelaavalta suomalaiselta ennakkotunnelmia kaudelle ja selvitti, millainen rooli kullekin on tarjolla.

Jatkoajan SHL-ennakkoon pääset tutustumaan tästä ja tästä.

Tomi Kallio: Kapteeni uskoo

Kokeneen turkulaislähtöisen Kallion pitkä kierros johti Lakersiin vuonna 2011, ja Ruotsissa hän on pelannut jo yli kymmenen vuotta. Tällä kaudella kokeneen laiturin rintaan ripustetaan kapteenin C-kirjain ensimmäistä kertaa pitkällä uralla.

− Tänä vuonna olen kapteeni, ja se on todella erityistä. Minun on annettava vielä hieman enemmän energiaa joukkueelleni kuin ennen.

Kallio oli mukana viime kaudella hyvin pelanneessa ryhmässä ja uskoo, että tällä kaudella joukkue voi saavuttaa jotain vielä parempaa.

− Meillä on luonnollisesti korkeat odotukset, koska pelasimme niin hyvin viime vuonna. Haluamme tietysti saavuttaa saman tason ja no, mielellään vähän enemmänkin. Jos pelaamme yhtä hyvää kiekkoa kuin viime kaudella, niin olemme varmasti neljän parhaan joukossa.

Kallio ei ole 37 vuoden iästään huolimatta valmis statistin rooliin.

− Minulla on aina ollut rooli hyökkäävissä ketjuissa, ja siellä tahdon olla tänäkin vuonna.

Teemu Laakso: Korkeat odotukset

Tuusulalainen Laakso pelasi pitkään niin HIFK:n junioreissa kuin Liiga-miehistössä, mutta syksyllä 2008 tie vei Pohjois-Amerikkaan. Seuraavat neljä kautta kuluivat pääosin AHL:ssä, mistä puolustaja siirtyi pariksi vuodeksi Venäjälle. Nyt uudet haasteet odottavat Ruotsissa.

− Odotukset ovat korkealla, niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueena. Omaa rooliani on vielä vaikea arvioida tässä vaiheessa kautta, mutta se on puolustava rooli ja siihen liittyy alivoimapelaamista.

Ei ole vaikea odottaa korkeaa sijoitusta.

Laakso uskoo joukkueeseen, koska siellä on sopiva yhdistelmä nuoruuden intoa ja kokemusta.

− Nuoria, energisiä kavereita ja kokeneita pelureita. Se on loistava sekoitus, jossa on kaikki, mitä hyvä kausi vaatii. Ei ole vaikea odottaa korkeaa sijoitusta.

Tuomas Kiiskinen: Se rooli, mikä annetaan

Kiiskinen oli pelannut kasvattajaseurassaan KalPassa koko uransa, kun Ukrainan KHL-joukkue Donbass Donetsk kutsui kaksi kautta sitten. Seura ei kuitenkaan osallistu tämän kauden KHL:ään maansa poliittisen tilanteen vuoksi, joten Kiiskinen joutui etsimään uutta työpaikkaa.

Se löytyi Växjöstä, jossa Kiiskinen on valmis pelaamaan siinä roolissa, missä käsketään.

− Haluaisin pelata paljon, ja pelata ylivoimaa, mutta ei sitä koskaan tiedä. Otan sen roolin minkä saan. Haluan vain auttaa joukkuetta, ja se, että voitamme mahdollisimman monta peliä, on pääasia.

Ensivaikutelma uudesta joukkueesta on erittäin positiivinen.

− Niiden viikkojen aikana, jotka olen ollut täällä, on tullut selväksi, että joukkue on todella hyvä. Se näkyy harjoituksissa joka pävä. Meillä on nopea, fyysinen ja taitava joukkue - joten uskon, että voimme mennä loppuun asti.

Ville Varakas: Uran paras kausi?

Varakas aloittaa toisen kautensa Lakersissa. Kiekkokiertolainen on pelannut kasvattiseuransa HIFK:n lisäksi Suomessa Pelicansin, Sportin, KalPan ja Bluesin riveissä ja, hieman eksoottisemmin, myös Tšekki ja sen kakkosliiga ovat tulleet tutuiksi. Varakas menee tällä kaudella joukkueen etu edellä.

− Ensinnäkin haluan auttaa joukkuetta voittamaan. Toisekseen haluan kehittyä pelaajana pelatakseni aina vain paremmin. Haluan kauden lopussa todeta pelanneeni parhaan kauteni tähän mennessä, mutta hyväksyn sen roolin, mikä minulle annetaan.

Haluan kauden lopussa todeta pelanneeni parhaan kauteni tähän mennessä.

Varakas toppuuttelee menestyspuheita, mutta uskoo itsekin hyvään lopputulokseeen.

− Kaikki tietysti tietävät, erityisesti me joukkueessa itse, että meillä on kova joukkue ja loistavat menestysmahdollisuudet tänä vuonna. Mutta on liian aikaista odottaa yhtään mitään, me yritämme vain saada hyvän alun ja ottaa sitten kauden päivä kerrallaan.

Jani Lajunen: Pisteiden sijaan hyvää peliä

Bluesissa koko uransa pelannut espoolainen lähti kaksi kautta sitten Pohjois-Amerikkaan, mutta yksi kausi AHL:ää riitti tälle kertaa. Viime kausi meni jo Lakersissa, jossa 44 pelissä syntyi 20 tehopistettä.

− Kyse on hyvän kauden saavuttamisesta. En ajattele niinkään omia pisteitäni, vaan yritän vain pelata hyvin. Odotan saavani ison roolin alivoimapelissä ja haluan tietysti pelata mahdollisimman paljon.

Suomalaisviisikon nuorin haluaa menestyä myös kansainvälisessä sarjassa.

− Haluan pudotuspeleihin, ja ne ovat sitten aina oma maailmansa. Siellä ei vaan voi tietää, mitä tapahtuu. Panostamme paljon myös CHL:ään ja toivomme pääsevämme sielläkin pitkälle.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle