Sergatšov: "Hyökkääjämme pelasivat parhaan pelinsä tähän asti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sergatšov pääsi kehiin kotihallissaan. Sergatšov on Montreal Canadiensin viime kesän ykköskierroksen varaus. Tällä kaudella hän on pelannut kolme peliä Canadiensin paidassa.
Venäjän ja Yhdysvaltojen kohtaaminen välierissä oli tiukka kamppailu. Lopulta Yhdysvallat eteni finaaliin voittolaukauskilpailun jälkeen. Venäjän puolustaja Mihail Sergatšov käänsi katseensa jo pronssiotteluun tappiosta huolimatta.

Ensimmäinen välierä oli turnauksen viihdyttävin peli tähän asti. Myös Venäjän Mihail Sergatšov piti ottelua hyvänä.

− Peli oli todella tunteikas ja vauhdikas.

Venäjän ja Yhdysvaltojen kohtaaminen oli todella tasaista vääntöä. Pelin olisi voinut voittaa kumpi tahansa, mutta lopulta Yhdysvallat eteni finaaliin voitettuaan kaikki pelinsä tähän asti.

− Emme olleet peloissamme tai ottaneet paineita pelistä, Sergatšov sanoi.

Rangaistuslaukauksilla nähtiin hämmentävä tilanne, kun kolmannen laukojaparin jälkeen venäläiset alkoivat jo tuulettaa voittoa. IIHF:n sääntöihin oli tullut viime keväänä muutos, jonka mukaan välierien voittolaukauskilpailussa laukoo viisi pelaajaa. Sergatšov uskoi, että hänen joukkueensa oli tietoinen säännöstä.

− Olimme vain innoissamme siitä, että maalivahtimme torjui kolmannen laukauksen.

Sergatšov antoi ottelun jälkeen tunnustusta joukkueelleen.

− Haluan sanoa kiitos joukkuekavereille upeasta panoksesta, he tekivät kaikkensa. Hyökkääjämme pelasivat parhaan pelinsä tähän asti.

Venäjä on ollut mitaleilla joka vuosi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodesta 2011 lähtien. Sergatšov sanoi, ettei heidän joukkueensa halua rikkoa tuota putkea.

− Huomenna on meidän tärkein pelimme täällä. Nyt täytyy vain ajatella tulevaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle