Seppänen: "Minulla ei tietoa uusista käyttömaksuista"

LIIGA / Haastattelu
Jatkoaika kyseli viikonlopun alla JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppäseltä kommentteja JYPin halliasiaan ja eritoten sen käyttömaksujen tasoon.

Seutukunnan tiedotusvälineet uutisoivat, että Jyväskylän liikuntatoimi lupasi alkuviikon kokouksessa kaikille urheiluseuroille lisämenoja, sillä kaikkien käyttömaksuihin olisi tulossa korotukset. Jukka Seppäsellä ei ollut selvää kuvaa koskeeko tämä päätös JYPiä ja jos koskee, niin millaisista summista puhutaan.

- Meillä nostettiin 20 prosenttia meidän maksuosuutta tälle vuodelle. Meillä on sopimus kesäkuun loppuun, joten meidän sopimuskautemme ei ole kalenterivuosi kuten monilla muilla
urheiluseuroilla. En ole kuullut uusista korotuksista. Elän yhä tätä sopimuskautta.

- Kyllähän sen arvaa, kun ei sitä kukaan muista, että vuosi sitten korotettiin viidenneksellä maksuja - paitsi minä, sanoi Seppänen naurahtaen kuivasti.

Maksujen nousuvauhti tuntuu toimitusjohtajasta aika hurjalta.

- Kolmessa vuodessa maksut ovat nousseet 70 prosenttia. Oy-muotoisen JYPin alkuaikoina maksuosuus oli markoina 250 000 markkaa. Nyt se on 440 000 muunnettuna markoiksi.

Mitä vaikutusta uusilla korotuksilla olisi JYPin budjettiin?

- Voi sen arvata. Ajatellaan, että me pyöritetään toimintaa, jossa rahaa liikkuu 400 000 euroa, niin on sellaisen 70 000 euron yhtäkkinen erä aika kova.

Seppäsen edeltäjä, entinen toimitusjohtaja Tomi Hassinen toi Suur-Jyväskylä -lehden haastattelussa pari vuotta sitten esiin varsin utopistiseltä tuntuvan vaihtoehdon, että liigaseura voisi vaihtaa paikkakuntaa myymällä liigapaikkansa toiselle kaupungille. Hassinen totesi samalla, että kyselyjä esim. Kokkolasta oli JYPin siirrosta tullut. Mitä tällä vaihtoehdolle kuuluu?

- Heh, ei me sellaista suunnitella. Kunhan meille löytyy täältä paikka pelata, niin kyllä me Jyväskylässä pysymme, sanoi Seppänen korvinkuullen huvittuneena.

Alkuviikosta Jyväskylä on saanut keltaisessa lehdistössä lööppi- ja palstatilaa kaupunginjohtajan kultaisesta kädenpuristuksesta ja sitä myöten kuvan kaupunkina, jolla tuntuu olevan löysää rahaa tarvittaessa. Tuntuuko siltä, että rahaa löytyy kun sitä halutaan, mutta JYPille olisi kaupunginisiltä luvassa vain niukkuuden jakamista?

- On tämä vähän sellaista suoraviivaista oikomista. Rahaa ei kaupungilla ole ja niukkuutta sieltä tosiaan jaetaan. Toivoisin, että joskus kaupungissakin nähtäisiin JYPin arvo. JYP kuitenkin tuottaa eniten hittejä kun mediasta etsii tietoa Jyväskylästä. Kai meillekin kuuluu joku pieni arvo kaupungin olemuksesta.

- En haluaisi ottaa kantaa, mutta tuo Kettusen eroraha on nostanut ihmiset todella takajaloilleen ja vihaiseksi. Jossain oli kirjoitus, että tuo raha on yhden kirjaston
budjetti. En tiedä onko jossain joku kirjasto lakkauttamisuhan alla, mutta asioita voidaan
vertailla ihan näin. Niukkuutta kuitenkin jaetaan tavallisille työntekijöille ja isot yritykset irtisanovat täällä seutukunnalla. En tiedä yhtään ihmistä, joka olisi sanonut, että Kettusen eroraha olisi hyvä asia, puuskahti Seppänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle