Seppälä ja Yonkman järjestivät omat juhlatanssit: "En tiedä, mikä sille siinä tuli"

LIIGA / Haastattelu
Yonkman ja Seppälä laittoivat kunnon karusellin pystyyn.
KalPa haki pisteet Jyväskylästä lauantaina, kun JYP kaatui 5-0. Kuopiolaisten puolustaja Mikael Seppälä oli monessa mukana. Mies kertoo Jatkoajan haastatelussa joukkueen lentokelistä ja painimatsistaan JYP-järkäle Nolan Yonkmanin kanssa.

KalPan karattua viiden maalin karkumatkalle peli hieman lässähti. KalPa tyytyi puolustamaan, ja JYP ei maalintekopaikoille päässyt.

Kolmannessa erässä halli kuitenkin heräsi. JYP-puolustaja Nolan Yonkman hermostui päädyssä Mikael Seppälään, ja veijarit päätyivät loppupeleissä valssihommiin.

−Annoin päädyssä vastataklauksen. En sitten tiedä mikä sille siinä tuli, kun rupesi riuhtomaan. Eipä siinä mitään ihmeempiä. Sain yhden kerran nykäistyä sitä polvesta ja hän kaatui siihen. Ei viitsinyt tuossa tilanteessa itse lähteä enempää höntyilemään, kertasi Seppälä.

Yonkman lensi tilanteesta suihkun puolelle, kun taas Seppälä sai väkivaltaisuudesta kahden minuutin rangaistuksen.

KalPa tuli otteluun erinomaisesti ja karkasi ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon. JYP ei lopulta saanut käytännössä hippaakaan, kun KalPa tyylitteli pisteet matkaansa loppulukemin 0−5.

− Hyvällä jalalla oltiin kyllä liikkeellä, vaikka eilen oli peli. Liikutettiin hyvin kiekkoa, ja oltiin tehokkaita omissa paikoissa.

Ylivieskalainen pelaa nyt Kuopiossa neljättä kauttaan. Viime kauden pudotuspeleissä mies säväytti, ja nyt herra on vakiinnuttamassa paikkaansa KalPan puolustuksen runkomiehenä.

− Kiva pelata KalPassa. Täällä annetaan pakeille vapautta nousta hyökkäämään. Se kuitenkin on oma vahvuuteni. Hyvin on kyllä pelit mennyt nyt, ja olen saanut hyvin vastuuta.

KalPa on tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Kuopiolaiset ovat pelanneet nyt 11 peliä putkeen ilman pisteittä jäämistä. Nousu alkoi kuukausi takaperin Jyväskylässä, kun joukkue kaatoi JYPin vieraskentällä.

− Siitähän se kaikki lähti liikenteeseen. Sitten tuli lisää voittoja ja lumipallo vain kasvaa koko ajan. Joka äijällä on nyt enemmän itseluottamusta ja sitä kautta homma helpottuu, hymyili Seppälä.