Selänne otettu tilaisuudesta ja saamastaan kunniasta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Teemu Selänne vielä viimeisen kerran maajoukkuepaita päällä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
MM-kisojen viimeisenä pelipäivänä aateloitiin seitsemän entistä jääkiekkoilijaa IIHF:n Hall of Fameen. Näistä seitsemästä kaksi olivat suomalaisesta kiekosta tunnetut Saku Koivu ja Teemu Selänne.

Teemu Selänne oli kutsun saadessaan pelaamassa golfia, kun Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel soitti tilaisuudesta. Selänteen mukaan puhelu itsessään oli odottamaton kutsusta ja aateloinnista puhumattakaan.

Tilaisuuden jatkuttua Selänteen kohdalle juontaja Gord Miller kertoi entisen Ducksin hyökkääjä Paul Kariyan sanoneen, että jokaisen pitäisi elää kuin Teemu.

− Kyllähän se hyvältä tuntui. Onhan hänen sanoissaan jotain perää. Yritän ottaa jokaisesta päivästä ilon irti. Aika vauhdikas kaveri olen aina ollut. Tylsiä päiviä ei saa olla, hymyili Selänne.

Ympyrä sulkeutui, kun Selänne ja Saku Koivu olivat viimeisen kerran rinnakkain maajoukkuepaita päällä aatelointitilaisuudessa Kölnissä vuonna 2017. Väkisinkin vanhat, yhteiset muistot tulivat esiin maajoukkueesta tilaisuuden aikana.

− Kyllä tämä on suuri kunnia. Sakun kanssa on hieno historia takana. Hienoja kokemuksia, hienoja turnauksia, hienoja maaleja, ja menestystä on tullut. Saku on ollut tosi iso osa minun jääkiekkouraani ja varsinkin maajoukkueessa. Tekee tästäkin päivästä enemmän spesiaalin, kun hän on mukana, Selänne kertoi Koivusta.

Finnish Flash on ollut jo tänä vuonna osallisena muissakin isoissa tapahtumissa, kuten NHL:n satavuotisjuhlassa, jossa hänet nimitettiin yhdeksi sadasta kaikkien aikojen parhaasta kiekkoilijasta NHL-kaukaloissa.

− Ovat nämä kaikki huikeita juttuja. Vaikea kuvitella, että jonain päivänä saa tämän kaiken huomion ja kunnian. Kyllä on tosi kiitollinen olo kaikesta, mitä on saanut kokea ja niistä ihmisistä, joita on ollut ympärillä.

− Varsinkin tämän edellisen kolmen vuoden aikana on alkanut tajuta, mitä on tapahtunut. Makeat fiilikset.

Stanley Cupin lisäksi Selänteen unelmana oli voittaa suurin palkinto maajoukkuepaidassa. Valitettavasti Selänteen kerroille jäivät vain yritykset. Ducks-veteraani on kuitenkin tyytyväinen niihin vuosiin.

− Jos joku olisi sanonut minulle nuorena poikana, että minulle tulee neljä olympiamitalia, kuudet olympialaiset, 14 arvoturnausta ja yli 20 vuotta NHL:ssä Stanley Cupin kera, niin olisin varmaan soittanut lääkärin paikalle, vitsaili Selänne.

− Tietysti nälkä kasvaa syödessä, mutta sain paljon enemmän kuin ikinä uskalsin odottaa, Selänne totesi urastaan.

Selänne on seurannut tämän vuoden MM-kisoja ja on kuullut maajoukkueen saamasta kritiikistä. Selänne osaa myös samaistua nykyisen joukkueen tilanteeseen.

− Kritiikki on kovaa, mutta onhan se sitä ollut aina. Kyllähän tulokset puhuvat puolestaan. Kyllä minä sen tavallaan ymmärrän, ja onhan se pelaaminen ollut kieltämättä vähän tahmeaa, mutta uskon, että tänään he pystyvät paikkaamaan aika paljon. Jos pronssi onnistutaan saamaan, jää kuitenkin vielä hyvä maku, kommentoi Selänne.

− Mielestäni Lauri Marjamäki on hyvä valmentaja, ja toivon, että he pystyvät tänään paikkaamaan heikot suoritukset ja jättämään hyvän maun kaikille, päätti numero kahdeksan.

» Lähetä palautetta toimitukselle