Sebastian Aho palaa rapakon taakse voitonnälkäisenä - "Totutteluvaiheen pitäisi olla nyt ohi"

NHL / Haastattelu
Sebastian Aho palasi Raksilaan alumniottelun merkeissä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Ensimmäisen kautensa NHL-jäillä pelannut Sebastian Aho onnistui hienosti rapakon takana ja vakuutti varmasti joukkueensa taidoillaan. Taiturimainen hyökkääjä käväisi myös pelaamassa Oulussa, kun Kärppien ja Liigan alumnijoukkueet kohtasivat hyväntekeväisyysottelussa.

Carolina Hurricanesin yksi valopilkuista oli ehdottomasti Sebastian Aho. Miehen kesä on kulunut kovan treenaamisen merkeissä, mutta on hän ehtinyt viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Viime kausi oli hurrikaaneilta jälleen mollivoittoinen, eikä joukkue päässyt pudotuspeleihin. Suomalaisnuorukainen oli tyytyväinen omaan suorittamiseensa ja toivoo, että muutkin pelaajat olisivat voitontahtoisia ensimmäisestä pelistä lähtien.

− Hyvä kausi oli omalta osalta. Nälkä kasvaa syödessä ja haluaisin, että joukkue pärjää. Sen takiahan töitä tehdään, että joukkue menestyisi mahdollisimman hyvin.

− Siinä mielessä jäi hampaan koloon vielä. Varmasti on nälkäinen joukkue heti kauden alusta alkaen.

"Varmasti on nälkäinen joukkue"

Pienempi kaukalo ja kovempi pelitempo. Siinä jo kaksi asiaa, jotka tekevät pelaamisen haastavammaksi NHL:ssä. 

Ahon loistavalla pelinlukutaidolla mies pääsi tästä "harjoitteluvaiheesta" nopeasti yli.

− Olihan se alkukausi sellaista totuttelua, että nyt sen totutteluvaiheen pitäisi olla kaiken järjen mukaan nyt ohi. Nyt tietää mitä odottaa, niin sen kannalta on vähän helpompaa.

Taalaliigassa pelataan kovalla tahdilla pelejä, mikä vaatii tasaisuutta illasta toiseen. Muuten pelipaikka voi olla vaarassa.

− Minun mielestä siellä tasaisuus on tosi tärkeää, koska pelejä on paljon nopeassa tahdissa. Pitää pystyä suorittamaan joka ilta hyvällä tasolla.

Jo Oulussa pelatessaan 20-vuotias hyökkääjä tottui pelaamaan joko laidassa tai keskellä. Myös Hurricanes on käyttänyt tätä monipuolisuutta hyväkseen.

− Minulle käy kumpi vain. Veikkaisin, että aloitan ensi kauden laidassa, mutta en ole vielä jutellut valmentajan kanssa tästä asiasta.

Hurrikaanit ovat tehneet muutaman hankinnan ensi kaudeksi. Yksi heistä on Scott Darling, joka pelasi kolme viimeistä kauttaan Chicago Blackhawksissa voittaen myös Stanley Cup -mestaruuden kaudella 2014-15.

− Minun mielestäni hyviä hankintoja. Tuovat leveyttä meidän joukkueeseen ja osa on voittaneita pelaajia.

− He varmasti tuovat oikeanlaista taitoa ja kokemusta opettaen meille muille mitä voittaminen vaatii illasta toiseen.

Ahon kesä on mennyt perinteisesti: kovaa treeniä. Ja tietysti myös lomailua perheen ja ystävien kanssa, joita ei pääse niin usein näkemään.

− Hyvin on kesä mennyt. Saa tässä hetken vielä vaan olla, mutta paljon on aikaa mennyt treenaamiseen. 

"Ville on yhden erän kesän aikana voittanut"

− Olen ehtinyt kuitenkin nähdä myös perhettä ja kavereita, mikä on ollut tärkeää, koska vuoden aikana heitä ei paljoa näe.

Kesään on kuulunut erityisesti mailapelit, jotka ovat lähellä miehen sydäntä. Hän on pelannut muun muassa sulkapalloa Ville Pokan kanssa.

− Pelaan lähes kaikkia mahdollisia mailapelejä. En voi todennäköisesti luopua niistä koskaan. Tennistä, sulkapalloa, golfia ja jalkapalloa. Kaikki menee, varsinkin kesäisin.

− Ville on yhden erän koko kesän aikana voittanut ja loput on mennyt minulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle