Sean Bergenheim matkalaukut pakattuna

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Venäjältä muutama viikko sitten palannut Sean Bergenheim uhkuu pelihaluja ja esiintyy Leijona-paidassa Helsingin turnauksessa. Myös seurajoukkuekuviot ovat ratkeamassa ja Bergenheimin tavoitteena onkin, että hänet nähdään tositoimissa jo ennen maajoukkuekomennusta.

- Aikomus on pelata 2-3 peliä uudessa seurassa ennen Helsingin turnausta ja luulen, että niin tulee myös tapahtumaan. Mulla on kaikki tavarat pakattuna ja voi olla, että lähtö tulee jo tänä iltana. Tänä iltana tai varmaan huomenaamulla.

- Maajoukkueesta soitettiin ja kysyttiin mukaan. Minulla on totta kai kovat pelihalut ja olen hyvässä kunnossa, koska olen harjoitellut Jokereiden kanssa. Pelituntuman saaminen kestää pelin tai kaksi ja sen takia olisi hyvä, että saisi uudessa joukkueessa pari peliä alle ennen maajoukkueturnausta.

Vahvat huhut vievät miestä Västra Frölundan riveihin - mies ei itse myönnä eikä kiellä näitä kuulopuheita. Bergenheim oli ymmärrettävästi vaitonainen uuden seuransa nimen suhteen.

- Ei sitä tiedä...annan sen joukkueen itse ilmoittaa, se on minusta parempi niin. Kun ei ole nimiä paperissa, ei voi sanoa vielä mitään.

- Kun nyt pelaan Euroopassa, halusin sellaisen seuran joka on organisaationa hyvä ja jolla on potentiaalia voittaa sarja. Sen pitää olla hyvä organisaatio ja sitten kanssa...niin...no siinä on ne jutut. Pitää olla vähän varovainen, jos sanon liikaa niin sen [seuran] pystyy sitten heti arvaamaan.

Verotussyyt estivät Bergenheimin jäämisen kotimaan liigaan. Myös NHL:n portit sulkeutuivat tältä kaudelta, mutta jatkosuunnitelmat ovat edelleen ison veden takana.

- Se kotimaan juttu on aika pitkä juttu. Se liittyy siihen, kun viimeksi tulin Jenkeistä, silloin tuli melkoinen vääntö verotuksesta ja jouduin maksamaan paljon veroja. En halua kokea uudestaan samaa juttua ja olen varovainen sen suhteen. Muuten olisin halunnut jäädä Suomeen, mutta noiden kanssa ei hirveästi viitsi leikkiä.

- NHL ei ole enää vaihtoehto tälle kaudelle. Ensi kaudeksi se on selvä ykköstavoite. Harmittaa, että meni näin tänä vuonna, mutta sinne on tarkoitus mennä takaisin mahdollisimman nopeasti. Islanders omistaa oikeuteni ja ovat jo ilmoittaneet, että haluaisivat minut sinne ensi vuodeksi. Siellä on sellainen sääntö, että jos ei ole mukana training campilla, omistaja ei tee sopimusta täksi vuodeksi.

Huolimatta jo yhdeksän pelin jälkeen päättyneestä Venäjän-kaudestaan Bergenheim oli positiivisin mielin alkukauden kokemuksesta ja piti Venäjällä käyntiään onnistuneena ratkaisuna.

- On pakko sanoa, että Venäjä oli tosi kiva ja hyvä kokemus. Se oli paljon parempi paikka kuin luulin. Luulen, että mulle olisi voinut tulla tosi hyväkin kausi siellä, sehän alkoi tosi hyvin. Kun Jursi lähti, kaikki kääntyi osaltani totaalisesti. Oli harmi juttu, koska olisin erittäin mielelläni jäänyt sinne, eikä mulla ole oikeastaan huonoja juttuja sieltä sanottavana. Tietysti venäläinen tapa hoitaa asioita on joskus erilainen kuin meillä.

- Jaroslavlissa oli tosi hieno halli ja paikka oli ok. Sitten kun kierreltiin, oli sellaisia kyliä, joissa ei ehkä ihan mielellään olisi halunnut asua, mutta toisaalta oli myös todella hienoja paikkoja. Esimerkiksi kun lennettiin Habarovskiin toiselle puolen Venäjää, se oli todella hieno kaupunki. Pelimatka oli eksoottinen - ensin neljä tuntia bussilla Moskovaan, kahdeksan tunnin lento Habarovskiin ja seitsemän tunnin aikaero. Tultiin aamulla ja pelattiin iltapäivällä - se oli kyllä aika kokemus. Jet lag tuli vasta päivä sen jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle