IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Se toinen Sebastian Aho: "Haluamme Suomesta revanssin!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tämä Sebastian Aho pelaa Tre Kronorille.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruusturnauksessa pelaa kaksi Sebastian Ahoa: se meillä tunnetumpi hyökkää Suomelle, ja toinen puolustaa Ruotsin joukkueessa.

Ruotsin Sebastian Ahon, 18, isä on alkujaan suomalainen, mutta poika itse täysin ruotsalainen.

- Isä kyllä kannustaa yhä Suomen maajoukkueita. Paitsi silloin, kun minä pelaan. Toivottavasti!

Kiireinen Aho ei juuri ehdi Suomessa käydä, mutta serkut Pekka ja Tuomas Tuokkola ovat melko läheisiä.

- En edes puhua suomea enää. Pienenä osasin vähän, mutta kaikki on unohtunut. Serkkuja kuitenkin tapaan. Pelasin viime vuonna SHL:n finaaleja Pekan joukkuetta vastaan ja voitimme. Se oli hauskaa, nauraa Skellefteå-puolustaja.

Kaikki haluavat muutenkin aina voittaa naapurit.

Aho ei ole seurannut kovin tarkasti Suomen turnausta, mutta kuullessaan naapureiden kohtaavan Suomen voittaessa Saksan Ahoa hymyilyttää.

- Tiedän, että Suomella on ollut vaikea turnaus. Olisipa kiva kohdata heidät! Ne ovat tunteikkaita pelejä minulle isäni taustan vuoksi, ja kaikki haluavat muutenkin aina voittaa naapurit.

Naapurisodan uusin luku?

Ruotsin ja Suomen välillä on erityistä revanssihenkeä myös viime vuoden finaalin ja jatkoeräosuman vuoksi. Televisiosta ottelun katsonut Aho myöntää, että Suomen mestaruus viilsi syvältä.

- Sitä oli vaikea katsoa. Meillä on pelaajia, jotka olivat mukana tuolloin, ja he haluavat tietysti revanssin. Ja tänä vuonna me voitamme, jos pelaamme Suomea vastaan.

Ruotsi on esiintynyt turnauksessa vakuuttavasti ja joukkue varmisti uudenvuodenaattona lohkovoiton. Aho vastaa vältellen suomalaistoimittajan yrityksiin selvittää joukkueen heikkoja kohtia.

- Toki meillä on heikkouksia, on vain keskityttävä pieniin asioihin. Minusta olemme turnauksen kovimmin työskentelevä joukkue. Puolustusalueella meidän on oltava parempia kiekon kanssa.

Todella kova Ruotsi onkin ollut. Nuori Aho on kuitenkin valmis mahdolliseen naapurusten kamppailuun Air Canada Centressä.

- En ole koskaan ennen pelannut näin hienossa hallissa! Tunnelma täällä on upea.

Ruotsi voitti alkulohkon päätösottelussaan uudenvuodenaattona Sveitsin 5-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle