Se toinen Rinne

MESTIS / Haastattelu
Peliittojen Rasmus Rinne on saanut parin vaikeamman kauden jälkeen itseluottamuksensa takaisin.
Kuva © Miikka Jääskeläinen
Heinolan Peliitat teki kauden alla sopimuksen hyvinkääläislähtöisen Rasmus Rinteen kanssa. Isokokoinen, aikoinaan ikäluokkansa lupaavimpiin maalivahteihin lukeutunut Rinne avasi taustojaan Jatkoajan haastattelussa.

Lauantaina SaPKoa vastaan kärsitty 1-3-tappio harmitti silmin nähden kaikkensa antanutta Rasmus Rinnettä, 22.

– Ehkä yritettiin vähän helpolla päästä. En mä peliä paskaksi haukkuisi, mutta ollaan me paremminkin pelattu, 23 kertaa ottelussa kiekon eteen ehtinyt Rinne tuumi.

Yksittäisten pelien painoarvo on tällä hetkellä Mestiksessä melko suuri.

– Todella tasainen sarjahan tämä on. Pisteiden eteen täytyy tehdä kovasti töitä. Mikä joukkue tahansa voi voittaa kenet tahansa, Jukurit sarjan parhaaksi joukkueeksi maininnut Rinne pohti. 

Heinola ainoa vaihtoehto

Paikka Mestiksessä ei entiselle suurlupaukselle ollut kuluvaksi kaudeksi itsestään selvä. Heinolaan mies päätyi tasan yhdestä syystä.

– Jos rehellisiä ollaan, niin mihinkään muuhun Mestis-seuraan en olisi päässyt edes try-outille, koeajan kautta Heinolassakin paikkaa kokoonpanosta hakemaan joutunut Rinne tunnustaa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissakin aiemmin urallaan torjunut Rinne on viime kausina ollut vaikeuksissa. Peliaikaa ei tullut toivotulla tavalla. Viime kaudella Rinne torjui Suomi-sarjajoukkue JHT:n riveissä.

– Sanotaan nyt näin, että se kausi oli ainakin todella opettavainen, Rinne hymähtää avaamatta menneen kauden tapahtumia sen kummoisemmin.

Ura uuteen nousuun

Heinolassa kiekko on jälleen alkanut tarttua. Rinne on nauttinut olostaan pienessä itähämäläiskaupungissa.

Kuusiston Matiaksen [Peliittojen puolustaja] kanssa asutaan [Peliittojen toimitusjohtaja ja KHL-maalivahti] Rämön Karrin omistamassa kämpässä, Rinne valaisee.

– Kaupunki on tullut nopeasti tutuksi. Eihän tämä mikään suurkaupunki ole. Syömistä, nukkumista kahvilla ja kaupassa käyntiä tähän arkeen kuuluu. Aika ei kuitenkaan ole käynyt pitkäksi, sillä harjoittelemme kaksi kertaa päivässä, Rinne luettelee.

Rinne kiittelee joukkuehenkeä ja Peliitat-valmennusta.

– Meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja valmennuspuoli on hyvissä kantimissa. [Peliittojen maalivahtivalmentaja Tommi] Satosaari antaa jatkuvasti hyviä vinkkejä ja kertoo, jos virheitä sattuu, Rinne kehuu.


Rasmus Rinne on pelannut urallaan myös nuorisomaajoukkueissa.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Miten yhteistyö muiden Peliitat-veskareiden kanssa toimii? Tarvitseeko kopissa irvistellä?

– Muiden maalivahtien kanssa on tosi hyvät välit. Autamme toinen toistamme kehittymään, pääasiassa Pelicans-apu Janne Juvosen kanssa torjuntavastuun jakanut Rinne toteaa.

Rinne allekirjoittaa näkemyksen siitä, että käynnissä oleva kausi on yksi uran tärkeimmistä. Isokokoinen maalivahti tiedosti jo ennen kauden alkua, että nyt kiekon olisi tartuttava. Kauden alla Jatkoajan jutussa Rinteen uraa pohdittiin seuraavasti: ” Viimeistään nyt mustan on tartuttava tai ura on vaarassa lähteä syöksykierteeseen.”

– Kyllä mä sen jutun silloin luin ja allekirjoitan tuon täysin.

Hetkinen. Myöntääkö Rinne jääkiekkoilijalle epätyypilliseen tapaan lukevansa häntä käsitteleviä kirjoituksia.

– Ei niitä niin paljon vielä ole, etteikö niitä muka jaksaisi lukea, Rinne naurahtaa.

Pleijarit mielessä, SM-liiga haaveena

Rinne uskoo, että Peliitoilla on hyvät mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin.

– Totta kai se on meidän tavoite. Sarja on tasainen, mutta ilman muuta haluamme pelata niitä, Rinne toteaa.

– Mutta mennään nyt peli kerrallaan. Jos tässä liian pitkälle suunnittelee, niin siitä ei hyvää seuraa.

Rinne jatkaisi mielellään Heinolassa myös tulevalla kaudella.

– Olen tykännyt täällä olla tosi paljon ja todella mielelläni täällä myös jatkossa olisin. Tulevaisuus on kuitenkin vielä täysin avoinna, yhden vuoden sopimuksella Peliitoissa torjuva Rinne pallottelee.

Uralla riittää tavoitteita, eikä Rinne ole valmis hautaamaan haaveita SM-liigasta.

– Ilman muuta SM-liiga on tavoite. Mestis on sinne hyvä reitti. Onhan näitä merkityksellisiä pelejä niin paljon mukavampi pelata. Pelihalut ovat todella kovat.

– Turha sitä tulevaa on kuitenkaan liiaksi miettiä. Jos tarpeeksi jaksaa vain tehdä työtä, niin palkinto tulee, Rinne sanoo viitaten muutamaan vaikeampaan kauteensa.

Sille kuuluisammalle jääkiekkovahti Rinteelle, Pekalle, Rasmus ei tunnusta olevansa sukua.

– En tietääkseni, Rinne naurahtaa.

Kerran aallon pohjalta takaisin tosipeleihin noussut Rinne hymyilee, vaikka takana on tappio sarjan häntäpään joukkueelle. Tappiot harmittavat, mutta nuori mies näkee suuremman kuvan. Positiivinen Rinne luottaa jälleen, vaikeuksien jälkeen, itseensä. Huomenna on uusi päivä.

» Lähetä palautetta toimitukselle