Savinainen: "Todellakin uran makein maali!"

LIIGA / Haastattelu
Savinainen iski ottelun voitto-osuman.
Kuva © Jarno Hietanen
Veli-Matti Savinainen sai lopulta kunnian tehdä SM-liigahistorian pisimmäksi finaaliotteluksi venyneen pelin voittomaalin. Tällä kertaa Ässien paketti kesti Tampereellakin täydet 60 minuuttia ja lopulta yli 48 minuuttia sen päällekin.

- Tänne lähdettiin hakemaan tänään sitä vierasvoittoa. Se on ollut pari kertaa lähellä ja nyt se tuli vähän pidemmän kaavan kautta. Täytyy olla koko joukkueen puolesta tosi iloinen, hehkutti Veli-Matti Savinainen, kunhan hengitys hieman tasaantui hurjan koitoksen jäljiltä.

Vaikka peli venyi lähes kaksi ja puoli erää yli normaalipituuden, ei voittajan pohkeissa haastatteluhetkellä painanut.

- Ei tällä hetkellä pahemmin hapota. Voisi olla eri asia, jos Tappara olisi tehnyt sen maalin. Mutta nyt on ihan älyttömän hieno olo.

Uran makein maali

Savinaiselta kyseltiin moneen otteeseen, millainen tunne oli nähdä kiekko vastustajan verkossa todelliseksi maratontaistoksi venyneen ottelun päätteeksi.

- Olihan se ihan mieletön fiilis. Kaikki puskivät päälle ja huusivat korvaan ihan älyttömän lujaa. Mutta vielä ei ole mitään voitettu kumminkaan. Sarja jatkuu keskiviikkona.

Savinasesta leipoutui samalla SM-liigafinaaleissa toistaiseksi pisimmälle venyneen ottelun voittomaalin haltija.

- Kyllä tämä uran makein maali todellakin on. Saatiin siinä katkaistua kiekko hyökkäyssiniviivan pinnassa ja Ville Uusitalo löysi mut tolpalta ja siitä sai ohjata kiekon maaliin, kuvaili mies Ässille kenties koko sarjan ratkaisevaa maalia.

Mieheltä kysyttiin maksoiko Ässät tällä tavalla kalavelat Tapparalle kahdesta viimehetken voittomaalista.

- No voidaan näin sanoa, sillä nyt pelattiin loppuun asti.

- Hienoa ollut koko finaalisarja, on ollut tiukkaa, niinkuin tänäänkin. Ei saa nyt jäädä yhtään pilviin leijumaan. Keskiviikkona jatkuu tilanteesta 0-0 ja koitetaan saada katkaistua Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle