ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Sarjakuvasankari koulun penkiltä liigajäille

LIIGA / Haastattelu
Jokerien riveissä debytoi tänään vasta 17-vuotias Teuvo Teräväinen. Sarjakuvasankarilta kuulostavan nuorukaisen nimi kannattaa laittaa huolella muistiin. Hyökkääjä oli jo liigadebyytissään yksi Jokerien viihdyttävimmistä pelaajista, ja hän sai päävalmentaja Erkka Westerlundilta paljon vastuuta.

Janne Lahden loukkaantumisen takia Jokerien kokoonpanoon nousi tiistaina uusi nimi. Vasta 17-vuotias Teuvo Teräväinen nousi A-junioreista kolmosketjun laitaan ja hyökkääjä oli heti avausottelussa hyvin pelin sisällä. Teräväisen hyvä peli ei ollut kuitenkaan päävalmentaja Erkka Westerlundille yllätys, sillä päävalmentaja vakuuttui miehen otteista jo alkukauden harjoitusotteluissa.

– Hän oli syksyn Euro Trophyssa jo mukana, joten tiesin mitä odottaa. Hän ei tullut täyttämään meidän kokoonpanoa, vaan vahvistamaan sitä. Hän pystyy jo nyt pelaamaan tällä tasolla, sillä hän on todella lahjakas pelaaja. Ennen kaikkea kannattaa kiinnittää huomio Teräväisen luisteluun. Siinä on paljon samaa kuin Sami Vatasella, se tulee niin luonnostaan. Sitä hänen ei tarvitse harjoitella. Mitä pidemmälle peli meni, sitä rohkeammin hän uskalsi pelata myös kiekon kanssa.

Koulun penkiltä liigadebyyttiin

Teräväinen on pelannut alkukauden A-junioreissa sekä yhden ottelun Mestistä Kiekko-Vantaan paidassa. Junioreissa hyökkääjä on iskenyt viidessä ottelussa tehot 6+3, ja hän on ollut yksi joukkueen kantavista voimista etenkin Alexander Ruutun noustua liigarinkiin.

Liigan kovempi vauhti ei kuitenkaan pelottanut fyysisesti hentoa Teräväistä, vaan nuorukainen pelasi miesten tasolla kypsän ottelun.

– Itseluottamus on hyvin menneiden junnupelien takia kunnossa. Nyt vaan täytyy painaa menemään samalla tavalla. Hieno huomata, että luottoa tulee myös tällä tasolla. Liigavauhti ei ollut mikään yllätys, mutta miestä otetaan paljon kovempaa ja aikaa ei ole niin paljoa. Pitää vain pelata rohkeasti. Toivottavasti saan pelata myös jatkossa, Teräväinen pohti ottelun jälkeen.

Lahden loukkaantumisen takia kokoonpanoon nostettu lukiolainen sai tiedon pelaamisestaan maanantaina. Koulu sai siinä kohtaa jäädä.

– Olin eilen kirjaimellisesti koulun penkillä, kun Erkka soitti ja ilmoitti, että pelaan tänään. Kyllähän se pieni yllätys oli. Olin mukana jo Euro Trophyssa, joten en hirveästi jännittänyt etukäteen. Alkulämmittelyssä alkoi olla vähän perhosia vatsassa.

Vastuuta luvassa myös jatkossa

Teräväisen peli sujui tappiosta huolimatta mallikkaasti. Hyökkääjä aloitti pelin kolmoskentässä Juhani Tyrväisen ja Jani Ridan kanssa, mutta pääsi toisessa ja kolmannessa erässä myös Ilari Filppulan ja Ben Eavesin rinnalle ykkösketjuun.

– Oli loistava ottelu Teräväiseltä. Jouduttiin tiivistämään kokoonpanoa loppua kohden ja annoin Teräväiselle oikeutetusti vain lisää vastuuta. Otteista kertoo se, että nousi lopulta meidän ykköskentän laitaan saakka, selitti tyytyväinen Westerlund vaihtorulettiaan.

Myös Teräväinen itse oli tappiosta huolimatta tyytyväinen.

– Nyt on hyvät fiilikset, vaikka tappio tulikin. Pääsi pelaamaan tänne äijien kanssa liigamatsin. Tämä on tietenkin aina ollut unelma ja nyt se toteutui. Alkuun vähän jännitti, eikä meinannut päästä peliin mukaan, mutta vaihto vaihdolta tuntui paremmalta.

Jokerien seuraava ottelu on torstaina HIFK:ta vastaan vieraissa. Lahti on poissa kokoonpanosta todennäköisesti myös silloin, joten Westerlund antaa nuorukaiselle vastuuta myös paikallisottelussa.

– Meillä on paljon loukkaantumisia, ja noilla näytöillä hän on ilman muuta meidän mukana myös seuraavissa peleissä, Westerlund hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle