Saravo odottaa paikallispelistä tiukkaa taistelua: "Yksinkertainen on kaunista"

LIIGA / Haastattelu
Edellisessä ulkoilmapelissä Saravo teki ainoan maalin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tappara-puolustaja Pekka Saravo kehuu Ulkojäiden puitteita ja odottaa kovaa ja suoraviivaista paikallispeliä.

Tappara kävi torstai-iltana testaamassa Sorsapuiston olosuhteet ennen perjantain Ulkojäät-ottelua Ilvestä vastaan. Kokenut puolustaja Pekka Saravo oli harjoitusten jälkeen tyytyväinen.

− Puitteet ovat mahtavat täällä pelata. Erilaista tämä tietysti on kuin hallilla, mutta nyt saimme tuntumaa, mikä riittää hyvin perjantain paikalliskamppailuun.

Ulkoilmaotteluun pitää varustautua kylmyyden takia eri tavalla, mutta Saravon mukaan erilainen ympäristö ei aiheuta isoja muutoksia itse peliin.

− Me valmistaudumme normaaliin jääkiekko-otteluun, jossa on kolme sarjapistettä jaossa. Jää on hieman erilainen, mutta ihan hyvä ja tasainen. Valonheittimet ovat varmaan isoin asia. Minua se tuskin haittaa, mutta niille, jotka pystyvät nostamaan katseensa jäästä, valot tuovat lisähaastetta. Olosuhteet ovat kuitenkin molemmille samat.

Saravo oli mukana myös Ratinan ulkoilmaottelussa kolme vuotta sitten ja suhtautuu nytkin innolla.

− Pitkän kauden aikana erilaiset tapahtumat ovat piristäviä ja kivoja juttuja. Mielestäni Ratinan tapahtumakin oli hieno. Sorsapuistossa yleisö on ihan vieressä, ja tunnelmaa varmasti riittää. Toivottavasti saadaan katsomo täyteen.

Konkaripuolustaja odottaa perjantai-illan paikallispelistä tiukkaa ja vaativaa kamppailua.

− Hankalia ovat molemmat Ilves-pelit meille olleet, tosi hyvä joukkue on vastassa. Varmasti saavat lisäpotkua meitä vastaan ja ovat pelanneet laadukasta kiekkoa. Äärimmäisen kova taistelu on luvassa, parempi joukkue saa pisteet.

− Yksinkertainen on kaunista ulkojäällä, suoraviivaisesti pelaamme kiekkoa eteenpäin. Toimivampi ratkaisu on laukoa paljon kuin hakea jätönjätönjättöä. Aina voi pomppia suotuisasti.

Ratinassa Saravo iski ottelun ainoan maalin. Kauden avausmaaliaan metsästävä Tappara-legenda ei kuitenkaan uskalla luvata toistavansa Ratinan temppua.

− Jos kehtaisin, niin sanoisin säästäneeni avausmaalia, mutta kyllä sitä on pian 30 peliä haettu. Mahtava paikka kyllä olisi Ulkojäillä iskeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle