Saramäen liigataipaleelle huikea alku − vaan kenen vuoro on seuraavaksi?

MESTIS / Haastattelu
Kalle Saramäen sisääntulo liigajäille oli täydellinen.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Koko uransa Jyväskylässä kiekkoilleelle Kalle Saramäelle 20.11.2015. on päivämäärä, joka jää varmasti miehelle muistiin. Saramäki pääsi pelaamaan debyyttinsä kotiottelussa kasvattiseuransa riveissä.

Liigadebyytti juuri tähän saumaan ei ollut mikään itsestäänselvyys. JYP menetti edellisen ottelunsa jälkeen kolme hyökkääjää sairastuvalle, joten jälleen oli tarvetta täydennykselle JYP-Akatemian puolelta.

− Puolenpäivän aikoihin olin syömässä, kun sain puhelinsoiton. Normaaliin tapaan olin valmistautumassa lähtöön Keuruulle Mestis-otteluun, Saramäki kertasi päivän kulkua.

21-vuotias Saramäki on kiekkoillut viimeiset kolme kautta Akatemian riveissä. Tällä kaudella kapteenin rooliakin hoitaneelle hyökkääjälle ottelu oli unelmien täyttymys. 

Saramäki oli ottelun jälkeen varsin tunteikkaana, eikä päivän tunnelmien kuvailu ollut helppoa. Ottelun lähestyessä innostus alkoi vaihtua myös pieneksi jännitykseksi, mutta se ei kuitenkaan saanut otetta nuoresta kiekkoilijasta.

− Hieman jännitti, mutta yritin keskittyä vain omaan tekemiseeni. Siihen tuttuun juttuun, jota olen jo Akatemian puolella hoitanut, Saramäki kuvaili.

− Onneksi sain loistavan vastaanoton kopissa.

Perjantain ensimmäiset luistimen piirrot liigajäille saivat lisämerkitystä jo nuorukaisen ensimmäisessä vaihdossa. Joel Sund tuikkasi Saramäen läpiajoon, eikä hän tilanteesta erehtynyt.

Tilanne tuli miehen itsensä mukaan melko yllättäen.

− Hyppäsin kentälle ja huomasin olevani läpiajossa. Sitä kautta sai puristusta hyvin pois toisesta vaihdosta lähtien.

Saramäki ei ole koskaan ollut varsinainen pistelinko. Uran 112 Mestis-ottelua ovat tuottaneet 15 maalia ja 33 tehopistettä. Saramäellä oli toisessa erässä loistava mahdollisuus iskeä jo uran toinen liigamaali, mutta se jäi vielä odottamaan itseään.

Saramäen mukaan Waltteri Lehtonen on seuraava liigadebytantti.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Erot selviksi välittömästi

Pelin kuva oli muutenkin varsin erikoinen. JYP karkasi nopeasti 3−0-johtoasemaan, mutta Pelicans survoi itsensä mukaan voittotaisteluun. Lopulta ratkaisua saatiin hakea aina jatkoajalta asti. Myös voittolaukauskilpailu oli lähellä, mutta Jani Tuppurainen viimeisteli 4−3-osuman kolme sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

− Pelicans lisäsi kierroksia toiseen erään. Mekin taisimme hieman alkaa luulla liikoja, Saramäki tuumi pistemenetyksen saloja.

Varsin monesti ensimmäisen liigaottelunsa pelanneilta saa kuulla perinteisen vastauksen Liigan ja Mestiksen eroista. Liigan puolella tilanteet tulevat huomattavasti nopeammin, eikä virheille ole varaa.

Samoilla linjoilla oli myös Saramäki. Mutta Saramäki pääsi vastaamaan, kuka on seuraava eroja analysoiva pelaaja.

Vastausta ei tarvinnut montaa sekunnin murto-osaa miettiä:

Waltteri Lehtonen.

Lehtonen on Akatemiassa kiekkoileva sentteri. Lehtosen vahvuuksiin kuuluvat kiekollinen pelaaminen ja hyökkäysten rakentelu. Loukkaantumisen jälkeen vastikään pelaamaan palannut Lehtonen on iskenyt kauden kymmenessä ottelussa tehot 1+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle