JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

SaPKon nollapelisankari Aho: "Ei ollut asioita, joista ei olisi puhuttu"

MESTIS / Haastattelu
Aho oli mestaruuden ratkettua yhtä hymyä.

— Tyhjä olo, todella tyhjä olo, pitkä kausi on takana. Ylämäkiä oli, sitten loukkaantuminen ja alamäkeä siihen. Sain vielä mahdollisuuden pelata, vaikka kiekko ei ihan alkuun tarttunutkaan. Uskomaton fiilis juhlia mestaruutta, kertasi SaPKon mestarimaalivahti Juhana Aho tuoreeltaan kultamitali kaulassaan.

Ratkaisevaksi jäänyt finaaliottelu oli kaikkea muuta kuin helppoa kauraa SaPKolle. K-Vantaa painoi erityisesti kolmannessa erässä hurjasti päälle, ja Aho joutui venymään parhaimpaansa torjuen muun muassa Joonas Hyttisen rangaistuslaukauksen.

— Tämä oli ehdottomasti vaikein ottelu meille. Vantaa pelasi ylivoimaisesti parhaan pelinsä, ja meillä ei jalka oikein liikkunut. Pystyimme kuitenkin puolustamaan laadukkaasti. Hienoja muistoja tästä pelistä tulee kyllä.

SaPKo hallitsi Mestistä oikeastaan ensimmäisistä otteluista loppuun asti. Pudotuspelit joukkue selvitti lopulta ilman yhtäkään tappiota.

— Kasvoimme yhteen heti kauden alussa. Jokainen jätkä alkoi luottaa toisiinsa. Oli niin omanlaisensa joukkuehenki, kaikki olivat nuoria pelaajia. Oli helppo puhua kaikesta, ei ollut asioita, joista ei olisi puhuttu.

Myös viime kevään Aho päätti mestaruusjuhliin, tuolloin Jukurien paidassa. Edelliskaudella Jukurit oli SaPKon tapaan ylivoimainen, ja myös tuolloin mestaruusmaali syntyi sarjan pistepörssiä hallinneen pelaajan lavasta vieraskaukalossa. Aholla oli kuitenkin vaikeuksia löytää joukkueista yhtäläisyyksiä.

— Sitä mietin tässä jonkin aikaa sitten, mutta ei tullut heti mieleen. Omanlaisensa joukkueet, silloin meillä oli paljon kokemusta kuin nyt. Lähtökohtaisesti oli todella laadukkaita pelaajia, tällä kaudella meiltä ei odotettu lähtökohtaisesti mitään.

Savonlinnassa on ollut havaittavissa erityisesti kevään peleissä todellista kiekkobuumia. Kolmatta finaalia seurasi Talvisalon jäähallissa yli 2500 katsojaa, ja myös ratkaisuotteluun Vantaalle SaPKo-henkisiä oli matkannut kaksi bussilastillista. Kiekkohuuman Aho toivotti tervetulleeksi.

— Kyllä se tekee todella hyvää. Siellä on ollut vaikeita aikoja. Tuntuu, että kaikki lähtee Savonlinnasta pois. Kaikki asiat, jolla saadaan porukka yhteen ja nauttimaan elämästä, ovat hienoja juttuja.

Edessä olevat mestaruusjuhlat tulevat varmasti olemaan pitkät ja railakkaat, mutta aikaisemmin juhlimaan päässyt mestarimaalivahti ei osannut tuoreeltaan valottaa suunnitelmia.

— Nyt en tiedä yhtään. Maanantai, ja olemme Vantaalla, joten hyvin vaikea sanoa, Aho naurahti ja poistui nostelemaan mestaruuspokaalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle