TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Sankareita ja antisankareita

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tshekki vei pronssia ja Venäjä jäi nuolemaan näppejään. Tuoreilla mitalisteilla oli riveissään useita onnistujia, kun Venäjällä voidaan puhua muutamasta epäonnistujasta. Lue molempien puolien ottelun jälkeisiä mietteitä.

MM-kisojen pronssiottelussa nähtiin paljon tunnetta ja etenkin paljon maaleja. Tshekki nappasi pronssimitalit Venäjän nenän edestä maalein 7-4. Loistavan turnauksen pelannut tshekkihyökkääjä Milan Michalek kertoi, että pronssiotteluun täytyi asennoitua huolella.

– Välierän jälkeen tunnetasomme oli todella matalalla. Meillä oli kaksi päivää aikaa päästä siitä yli, ja tänään olimme rentoutuneita. Ensimmäinen erä meni ylä- ja alamäkeä, eikä kukaan oikein puolustanut, kertoi Michalek.

Tshekille pronssimitalit maistuivat erityisen makealle, sillä yleisö on ollut joukkueen puolella koko turnauksen ajan Slovakia-ottelua lukuunottamatta.

– Yleisö oli mahtava läpi turnauksen. Tänne on tullut paljon ihmisiä Tshekistä, ja täällä pelaaminen oli kuin pelaisi kotona. Upea tunne voittaa pronssia täällä.

– Voitimme kahdeksan yhdeksästä pelistämme täällä. Emme todellakaan halunneet hävitä tänään. Hauskaahan tämä oli!


Tunnetta riitti, kuten aina joukkueiden kohdatessa.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

Yksi Tshekin hymynaamoista, puolustaja Marek Zidlicky, vastasi onnitteluihin tuttuun tapaansa.

– Kiitos, guys!

Zidlicky oli Tshekin alakerran kiekollisin pelaaja. Hänkin jatkoi Michalekin linjalla – pronssiottelu ei ole läpihuutojuttu.

– Ei ollut helppoa asennoitua tähän peliin. Hävisimme vain yhden ottelun turnauksessa, se teki tästä illasta vaikean. Mutta nyt olemme niin onnellisia tästä voitosta. Me saimme pronssia, Zidlicky iloitsi.

Tshekin pelaajia luonnollisesti kismitti hävitä vain yksi ottelu turnauksessa. Pronssimitalit kaulassa sekään ei näyttänyt haittaavan. Zidlicky kiteyttikin Tshekin turnauksen kulun ytimekkäästi.

– Se on jääkiekkoa. Se on urheilua.

”Liikaa virheitä”

Venäjän puolella tunteet olivat luonnollisesti päinvastaiset. Joukkueella oli paperilla jälleen ehkä turnauksen kovin nimilista, mutta mitalikin jäi saavuttamatta. Puolustaja Fjodor Tjutin selitti yksinkertaisesti, miksi Venäjä tippui Tshekin kyydistä.

– Teimme aivan liikaa virheitä. Ainakin heitä enemmän, linjasi Tjutin.

Kun yksi onnistuu, toinen epäonnistuu. Tshekin 1-0-osuma syntyi erikoisella tavalla. Roman Cervenkan laukaus lipui maaliin Tjutinin suurella avustuksella.

– Kiekko kimposi ensin käteeni, ja sitten jalan kautta maaliin. Ei siinä mitään.

Tshekin ja Venäjän molemmissa kohtaamisissa turnauksessa oli paljon tunnetta mukana, ja myös omat rähinänsä. Tjutin oli pettynyt, että Tshekki ei kaatunut kummassakaan ottelussa, mutta sanoi joukkueiden kohtaamisten olevan aina intensiivisiä.

– Emme haluaisi olla tässä. En usko, että kukaan on tyytyväinen.

– Välillämme on aina ollut kova kilpailu. Etenkin tuollaisessa ottelussa. Ja se tulee aina olemaan niin.

» Lähetä palautetta toimitukselle