Sami Venäläinen SaiPan kaksijakoisesta alkukaudesta - "Mietittiin monta kertaa, että mitä pitäisi tehdä paremmin"

LIIGA / Haastattelu
Sami Venälänen kiekkoilee kolmatta kauttaan SaiPassa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
SaiPa järjesti perinteeksi muodostuneen perhepäivän 17.joulukuuta. Tapahtumassa vieraili tänä vuonna ennätysmäärä kävijöitä. Ihmisvilinän keskellä Jatkoaika tapasi kolmatta kauttaan SaiPassa pelaavan Sami Venäläisen.

Perinteeksi muodostunut perhetapahtuma keräsi jälleen lappeenrantalaisia perheitä sankoin joukoin Kisapuiston jäähalliin. Tekemistä löytyi kaikenikäisille sekä -kokoisille.

Osa lapsista pelasi kaukalossa SaiPan pelaajia vastaan pienpelejä ja toiset keskittyivät yhteiskuvien ottamiseen sekä nimikirjoitusten keräämiseen. Rohkeimmat uskaltautuivat kurkkaamaan myös pukukoppiin SaiPan varakapteeni Ville Hämäläisen johdolla.

Vahvaa kautta SaiPassa pelaavan Sami Venäläisen nimikirjoitukset olivat kysyttyä tavaraa ja haastattelun tekemistä jouduttiin odottamaan tovi. Kun hiljaisempi hetki koitti, hyökkääjällä oli jo kiire jäälle pelaamaan lasten kanssa. 34-vuotias Venäläinen kuitenkin suostuu kohteliaasti haastattelupyyntöön.

Venäläinen pelaa nyt kolmatta kauttaan SaiPassa ja on ollut myös kolmena vuonna perhepäivässä mukana. Tapahtuma saa kiitosta konkarihyökkääjältä.

- Kyllä ainakin itse tykkään. Tosi hieno nähdä, että täällä on näin paljon innostusta jääkiekkoa ja SaiPaa kohtaan.

- Lapset näyttää viihtyvän hyvin ja on tämä pelaajillekin mukavaa nähdä kannattajia.

Kaksijakoinen ensimmäinen puolikas

Joulukuussa 800:nnen liigaottelunsa pelannut konkari on erityisesti tällä kaudella noussut SaiPan kannattajien suosioon vahvoilla peliesityksillään. Uteluihin mahdollisesta jatkosopimuksesta Venäläinen ei vastannut, mutta omia suorituksiaan hän suostui kommentoimaan.

- Sanoisin, että aika tasainen alku. Ei ole sellaisia isoja heilahduksia tapahtunut, että olisi ollut paljon huonoja hetkiä tai heilahduksia pelien välillä. On ollut mukava pelata ja tuntuu, että olen hyvässä kunnossa.

Joukkueena SaiPa aloitti kauden tyypilliseen tapaansa hyvin myös Venäläisen mielestä, mutta Petteri Nokelaisen loukkaannuttua lokakuun puolivälissä alkoi kuukauden mittainen heikompi jakso. Joulukuussa joukkue on kuitenkin saanut pelistä jälleen paremmin kiinni. Mistä kuukauden mittainen vaikea jakso sitten johtui? 

- Sitä mekin miettiin monta kertaa, kun me hävittiin niitä pelejä, että mitä meidän pitäisi tehdä paremmin. Siihen ei varmaan kukaan tiedä yhtä oikeata vastausta, mutta hieno juttu, että ollaan taas saatu juonen päästä kiinni.

Nokelaisen loukkaantumisen taakse Venäläinen ei halua mennä piiloon.

- Se oli ikävä juttu, kun Petteri tippui pois, mutta vaikka se onkin meille tärkeä pelaaja, niin ei me voida sillä ihan täysin selittää sitä meidän suvantovaihetta. Joukkueen pitää kuitenkin pystyä voittamaan pelejä, vaikka yksi tai kaksi pelaajaa tippuu pois.

Venäläisen mukaan joukkueen päivittäinen tekeminen ei ole eronnut viime syksystä juurikaan, vaikka tällä kaudella SaiPa ei pelaakkaan CHL-otteluita viime vuoden tapaan.

- Totta kai ne CHL-pelit olisi tuonut vähän lisää rasitetta, mutta ne olisi ollut hienoja pelejä. Vähän ikävää, että ei tänä vuonna päästy niihin, mutta toivotaan, että niitä vielä tulevaisuudessa tulisi, Venäläinen harmitteli

Askel kerrallaan kohti päämäärää 

SaiPa on ollut päävalmentaja Pekka Tirkkosen aikakaudella joka kevät pudotuspeleissä. Tästä tavoitteesta keltamustat eivät aio tinkiä myöskään tällä kaudella.

- Meillä on tavoitteena suora playoff-paikka. Itse näen, että sinne on hyvät mahdollisuudet ja kyllä se tavoite on siellä hyvä.

Sen jälkeen ei varmasti voi olla kuin yksi tavoite?

- No ei, Venäläinen toteaa viitaten mestaruuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle