ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Sami Blomqvist on tullut liigakartalle jäädäkseen

LIIGA / Haastattelu
Blomqvist on kulkenut pitkän tien huippulahjakkuudesta huippukiekkoilijaksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Sami Blomqvist oli tiistaina HIFK:n mukana kaatamassa entistä seuraansa Vaasan Sportia. Blomqvistin ura Liigassa alkoi yhdellä ottelulla jo kaudella 2007-2008. Läpimurto on tapahtumassa kuitenkin pitkän kaavan mukaan vasta seitsemän vuotta debyytin jälkeen.

Tiistai-illan kamppailussa Sportia vastaan HIFK oli ottelussa tapojensa mukaan lähes 50 minuuttia unten mailla ja viimeisen yhdentoista minuutin aikana ratkaisi voiton itselleen. Varsinaisia riemun kiljahduksia ei pukukopissa pelin jälkeen kuultu, mutta pisteiden tärkeys oli tiedossa.

- Ei ollut paras peli meiltä, mutta pystyimme hoitamaan kolme pistettä ja se on tärkeää tässä vaiheessa kautta, totesi HIFK-hyökkääjä Sami Blomqvist.

- Emme saaneet ihan parasta puristettua itsestämme tänään ja peli meni vähän riplaamiseksi.

Vaasan Sport pelasi ottelussa aktiivisesti ja myös Blomqvist kehui vierailijoiden tahtotasoa.

- Kovan vastuksen antoi Sport. Kovaa painetta antaa kokoajan ja tulivat kovalla tsempillä koko pelin. Eivätkä luovuttaneet edes siinä vaiheessa, kun lopussa saimme pari maalia. Kova jengi.

Blomqvist pelasi ottelussa niukasti päälle 14 minuuttia ja oli kentällä HIFK:n kahden ensimmäisen maalin syntyessä. Kumpikin maaleista tuli vastustajan juuri päästyä pois jäähyaitiosta. Blomqvist pelasikin ottelussa usein ylivoimien viimeiset hetket yhdessä Corey Elkinsin ja Matti Kuparisen kanssa.

- En ole ihan tyytyväinen omaan peliin. Olisi pitänyt paremmin päästä paikoille, vaikka olinkin kentällä kahden tehdyn maalin aikana. Jalkaa pitäisi saada paremmin liikkeelle ja paremmin pitäisi päästä paikoille, kertasi Blomqvist.

Hississä Mestiksen ja Liigan välissä

24-vuotias Blomqvist roikkui vuosikausia Liigan ja Mestiksen välissä. Liigassa mies on edustanut Bluesia, Pelicansia ja Lukkoa, muttei onnistunut tekemään läpimurtoa. Kokemusta on myös Tanskasta Herningin riveistä. Junioreissa mies kovia tehoja ja sijoittui A-nuorten pistepörssin toiseksi kaudella 2008-2009.

Tammikuussa 2013 Blomqvist siirtyi Herningistä Mestikseen ja Jokipoikiin, jossa matka jatkui myös viime kaudella. Kausi oli Blomqvistin aikuisuran ensimmäinen kausi, joka kului samassa seurassa alusta loppuun. Vakiintunut ja tuttu paikka näkyi tuloksessa, sillä toisen polven kiekkoilija teki 56 ottelussa 57 pistettä ollen Jokipoikien toiseksi paras pistemies ja koko Mestiksen pistepörssin viides.

Blomqvist on laittanut myös kroppansa likoon tällä kaudella.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com

Onnistuminen Mestiksessä takasi Blomqvistille jälleen yhden näyttöpaikan Liigassa – tällä kertaa HIFK:ssa, mihin mies tuli ensin try outille ja sittemmin ansaitsi otteillaan koko kauden kattavan sopimuksen. Pelipaikan vakiinnuttaminen vaati kuitenkin myös oman pelin muokkaamista.

- Harjoittelussa on keskitytty kokonaisvaltaisempaan peliin. Mestiksessä oli hyökkäävämpi rooli ja paikka kärkiketjuissa ja täällä sitten puolustuspäähän on keskitytty enemmän, summasi Blomqvist.

- Kokonaisvaltaisemmalla pelillä pystyy pysymään pelin sisällä ja sitä kautta pääsee paremmin tekopaikkoihin vähemmällä peliajalla, siinä olen mielestäni onnistunut ihan hyvin.

Muutos on näkynyt suoraan kentällä. Kauden alussa jäällä luisteli Blomqvist, jolla oli vaikeuksia pysyä pelin sisällä ja toisaalta siirtää kiekollista kapasiteettiaan vauhdikkaampaan ja taktisempaan sarjaan. Antti Törmänen kuitenkin luotti nuorukaiseen. Luottamus ja kova työ tuottavat tällä hetkellä hedelmää.

Kokoonpanopaikan vakiinnuttua, myös ketjukaverit ovat pysyneet samoina. Blomqvist on viilettänyt Elkinsin ja Juuso Puustisen laidalla. Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti myöntää pitkän yhdessäolon tärkeyden.

- On helpottanut tosi paljon. Alkukaudesta kentät ja pelikaverit vaihtuivat ottelusta toiseen, eikä löytynyt oikeaa rytmiä.

- Nyt on erittäin hyvin löytynyt pelikaverit. Alkaa tietää jo, missä Puustinen ja Elkins liikkuvat, olemme pystyneet sopimaan juttuja keskenämme ja hyvältä on tuntunut jätkien kanssa pelaaminen, päätti Blomqvist.

Lahjakkaan lupauksen matka Liigaan kesti ehkä odotettua pidempään, mutta nykyisillä otteilla miehen ei tarvitse kantaa enää huolta pitkäaikaisemmista komennuksista Mestikseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle