ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Salomäelle helpottava täysosuma

LIIGA / Haastattelu
Salomäki onnistui kertaalleen myös maalinteossa
Kuva © Antti Romsi
Kärppien lupaavimpiin hyökkääjiin kuuluva Miikka Salomäki, 19, pelasi tiistaina Ilvestä vastaan mainion ottelun keräten tehot 1+1. Hyvänä fyysisenä pelaajana tunnettu ”Härkä” ei ole huolissaan omasta kaudestaan, vaikka illan osuma oli hänelle vasta syksyn toinen.

Oulun Kärpät siirtyi tiistaina sarjan kärkeen voittaen sarjajumbo Ilveksen tiukkojen vaiheiden jälkeen. Tähtipelaajia vilisevän kotijoukkueen kolmosketjussa rymisteli tuttuun tapaan Miikka Salomäki, joka osoitti pitkästä aikaa pystyvänsä myös pisteiden tekoon hyvän karvauspelin lisäksi. 

- Oli tiukka peli, Ilves oli tosi hyvällä jalalla. Viimeisessä erässä olimme välillä vähän paineessa, mutta hoidettiin puolustus nöyrästi eikä lähdetty kikkailemaan liikaa omissa, Salomäki kertoi. 

Ajoittain tehottomuudesta kärsinyt nuorukainen ei kanna turhaa huolta siitä, että maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin.

- Ei niitä osumia kyllä liikaa ole tullut, joten ihan mukavaltahan tuo tuntuu. Tärkeintä on kuitenkin kolme pistettä. Verkko ei ole todellakaan heilunut paljoa, mutta en minä siitä stressiä ota. Maaleja tulee jos tulee ja ei tule jos ei, mutta ei se murehtiminen mitään auta.

- Olen pelannut tällä kaudella ihan ok peliä, ei missään nimessä huonoa mutta ei mitään häikäisevääkään. Ihan perusduunia olen tehnyt, mutta onnistumisia olisi tietenkin voinut tulla vähän enemmän, kommentoi Salomäki suorituksiaan.

Kovista odotuksista huolimatta Kärppiä ei olla nähty mitalipeleissä sitten kevään 2009. Kolmatta kauttaan oululaisten riveissä pelaava Salomäki pitää erityisesti vahvaa puolustuspeliä syynä sille, miksi petopaitojen peli kulkee juuri nyt niin hyvin.

- Puolustuspeli on hyvää ja hyökkääjillä on sen verran taitoa, että saamme tarvittavat maalit ihan varmasti. Kun on näin taitava joukkue, niin se on tärkeää, että puolustamme hyvin.

- Paha sanoa, miksi meillä ei ole ennen mennyt näin hyvin. On ollut ennenkin hyviä joukkueita, mutta jostain syystä ei ole vain mennyt näin hyvin muina vuosina. En kyllä osaa sanoa mistä se johtuu. 

Tulevana huippupelaajana pidetty Salomäki on ollut tyytyväinen rooliinsa joukkueessa, vaikka suurimmat minuutit ovat rohmunneet kokeneemmat tähtihyökkääjät, kuten pörssikärki Juha-Pekka Haataja. ”Härkä” ei ole myöskään harmissaan siitä, että lainalla olevat NHL-vahvistukset, Jussi Jokinen ja Kyle Turris, vievät parhaat pelipaikat nuorien runkopelaajien sijaan. 

- Kyllä se NHL-pelaajien tulo on enemmän positiivinen juttu. Heiltä voi imeä oppia ja hyviä esimerkkejä, Salomäki iloitsi.

Kovan luokan konkarihyökkääjistä huolimatta katseet kohdistuvat tulevaisuudessa myös Kärppien nuoriin pelaajiin, joita on ryhmässä nyt poikkeuksellisen paljon. Salomäki näkee joukkueessa tapahtuneen selkeää sukupolven vaihdosta, vaikka parhaat pelit ovat nuorilla vasta edessä päin.

- Onhan sitä sukupolven vaihdosta jo tavallaan tapahtunut. Meillä kun on tosi paljon nuoria, joten siinä mielessä se on jo alkanut.  

Keväällä 20 vuotta täyttävällä Salomäellä on paljon potentiaalia nousta jääkiekkoilun huipulle, vaikka suurin läpimurto Sm-liigassa on vielä tekemättä. NHL:ään tähtäävän hyökkääjän sopimus Kärpissä loppuu kuluvan kauden jälkeen, eikä miehellä ole varmaa tietoa siitä, missä hän tulee ensi kaudella pelaamaan.

- En minä sitä ole miettinyt. Turha sillä on vaivata päätä, keskitytään nyt vain pelaamaan tätä kautta, Salomäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle