Salo luottavaisena titaanien taistossa - "Uskoisin, että saadaan vielä yksi vaihde lisää"

MESTIS / Haastattelu
Niklas Salo pelaa ensimmäisiä miesten pudotuspelejään.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon seurahistorian paras kausi huipentuu finaaleihin TUTOn kukistanutta Kiekko-Vantaata vastaan. Jatkoaika jututti SaPKo-hyökkääjä Niklas Saloa keskiviikkona alkavan sarjan kynnyksellä.

SaPKo on saanut valmistautua finaaleihin yli viikon verran, sillä se katkaisi välieräsarjan suoraan neljässä ottelussa.

− Ollaan levätty ja sitten vähän treenattu hyvää virettä alkavaan finaalisarjaan, hyökkääjä Niklas Salo kertoo joukkueen valmistautumisesta.

Pudotuspelien aikana SaPKo on ollut tappioasemassa aikana ainoastaan kuuden minuutin verran. Voittamisen halu otteluiden sisällä on huokunut joukkueesta läpi kauden.

Salo uskoo, että pässipaidat saavat tekemiseensä vielä yhden pykälän lisää.

− Pelataan kummiskin finaaleja, ja se on kaikilla kirkkaana mielessä. Uskoisin, että saadaan vielä yksi vaihde lisää meidän pelaamiseen.

Pudotuspelikevään kahdeksassa aiemmassa ottelussa Salo ei ole kerännyt tehopisteitä, mutta hyökkääjä on pitänyt työmäärän tason korkealla.

− On ollut jonkun verran paikkoja, mutta ei ole vielä mennyt sisään. Onneksi muut äijät ovat hoitaneet maalien tekemisen. Näen, että pystyn energisellä pelaamisella auttamaan joukkuetta.

Salo on pelannut läpi kauden joukkueen ykkösketjussa Mikko Lahtelan kanssa. Toni Henttosen paikka on vakiintunut kauden edetessä toiselle laidalle.

− Tunnetaan toisemme kentällä ja täydennetään toisiamme hyvin. Tietenkin siinä on jonkinnäköinen vastuu, koska aina aloitetaan erät, niin siinä näytetään suuntaa ottelulle.

Salo kehuu finaalisarjan vastustajaa Kiekko-Vantaata, eikä povaa mestaruustaistosta tulevan ylikävelyä kumpaakaan suuntaan.

− Hyvä joukkue vastassa. Varmasti paras joukkue näistä, ketä vastaan ollaan pudotuspelejä pelattu. Odotettavissa on tiukka sarja.

Päävalmentaja Pasi Räsänen on kevään aikana muutamaan otteeseen kritisoinut kotiedun merkityksen vähyyttä lauantain ottelussa.

− Kaksi kertaa on ollut sama tilanne aikaisemmissa sarjoissa. Mun mielestä ollaan oltu kahdessa aikaisemmassa pelissä valmiina pelaamaan. Ei se paras mahdollinen tilanne ole, mutta se on sama juttu kummallekin joukkueelle, Salo pohtii.

Salolla on TPS:n juniorivuosien myötä runsaasti kokemusta pudotuspelimaailmasta. Keväällä 2015 hyökkääjä oli voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta. Hän ei kuitenkaan koe aiempaa kokemusta ratkaisevaksi.

− Uudet joukkueet ja uusi ottelusarja. Lähdetään pelaamaan nolla-nolla-tilanteesta. Nyt on ensimmäiset miesten pudotuspelit mulla, niin ollut vähän erilaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle