Saku Mäenalanen ei ole nöyristellyt kaukalossa ketään: "Samaa puuroahan hekin syövät"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saku Mäenalanen on vakiinnuttanut paikkansa Leijonien nelosketjussa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi kohtaa torstaina puolivälieräottelussa Sveitsin. Leijonien nelosketjun hyökkääjä Saku Mäenalanen painottaa, että Suomen pitää pitää omasta identiteetistään kiinni.

Leijonien nelosketjun laitahyökkääjänä pelaava Saku Mäenalanen tietää Sveitsin joukkueesta ainakin Nashville Predatorsin pelaajat Roman Josin ja Kevin Fialan. 

− He ovat tosi taitavia.

Leijonat on ihastuttanut läpi turnauksen pelitavallaan ja identiteetillään, jolla on myös kaatunut sellaset maat kuten Kanada ja Yhdsyvallat. 

Torstaina vastaan asettuva Sveitsi on luisteluvoimainen ja laadukas joukkue. 

− Pitää pitää omaa identiteettiä yllä koko ajan ja huolellisesti pelata siniviivat ja laidan lähellä tilanteet, Mäenalanen pohtii.

Mäenalanen voitti menneellä kaudella Suomen mestaruuden Oulun Kärppien paidassa. 

23-vuotias hyökkääjä pelasi runkosarjassa 59 ottelua, joissa syntyi 17+29=46 pistettä. Kutsu maajoukkueeseen tuli yllätyksenä.

− Aika yllätys oli, että pääsen tänne, niin kaikki roolit otettiin vastaan. Ihan hyvin on mennyt, mutta vielä pitää parantaa, Mäenalanen miettii.

Kutsu tuli heti finaalien päättymisen jälkeen.

− Melkein heti viimeisen pelin jälkeen tuli viesti, että saattaa tulla kutsu tänne. Kun katsoi, mitä äijiä täällä on, niin olihan se uskomaton fiilis, Mäenalanen kertoo.

Mäenalanen on pelannut MM-kisoissa seitsemän ottelua, joissa hän on tehtaillut yhteensä kolme pistettä. 

Rooli on ollut miesten MM-kisoissa ehkä hieman erilaisempi, mitä Kärpissä oli. 

− Vähän erilainen mitä tänä vuonna, mutta olenhan minä Liigassa pelannut pari vuotta kolmos-neloskentässä, joten ihan tuttua hommaa, Mäenalanen pohtii.

Mäenalanen ei ole kisoissa nöyristellyt yhtään, vaikka vastassa on ollut niinkin kovia nimiä kuten Connor McDavid ja Patrick Kane

− Samaa puuroahan hekin syövät ja samanlaisia ihmisiä kaikki on, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle