Saksan Brooks Macek hehkutti: "Massiivinen vaikutus jääkiekolle Saksassa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksa jatkaa sensaatiotaan.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Saksa teki todellisen sensaation olympialaisissa, kun se eteni jääkiekon finaaliin. Matka on sillä ollut pitkä finaaliin. Ensin kaatui neljännesvälierässä Sveitsi. Sen jälkeen se yllätti Ruotsin ja välierässä jalkoihin jäi Kanada.

Välieräpeli oli aikamoinen trilleri, sillä Saksa oli hukata 4-1-johtonsa päätöserässä. Kanada jäi kuitenkin maalin päähän, ja Saksa voitti 4-3.

Saksan hyökkääjä Brooks Macek ei ollut uskoa, että joukkue pelaa tosiaan kultamitalista.

- Tämä on hullua ja mahtavaa. Tämä vaati jokaiselta pelaajalta aivan huippusuorituksen koko 60 minuuttia. Nämä pelaajat tuntuvat nyt veljiltäni, ja tämä on yksi iso perhe. Pelaaminen kultamistalista - se on huikea tunne. Tämä on iso päivä saksalaiselle jääkiekolle.

Macek sanoikin ottelun jälkeen, että joukkueen tavoite ei varsinaisesti ollut finaalipaikka. Se oli joukkueelle ennen turnausta lähinnä haave.

– Tavoitteemme oli tehdä parhaamme ja edetä puolivälieriin. Välierät olisivat olleet loistosuoritus. Nyt pelaamme kullasta.

Jääkiekko ei ole Saksassa läheskään ykköslaji, mutta Macek uskoo, että välierävoitto vie saksalaista jääkiekkoa eteenpäin.

– Voiton merkitys on valtava. Suosituin urheilu Saksassa on jalkapallo ja siellä ei oikein ole mitään muuta. Pelkkää jalkapalloa. Nyt pienet lapset kotona katsoivat peliä ja ehkä se saa heidät pelaamaan jääkiekkoa.

– Sillä, että pelaamme kullasta, on massiivinen vaikutus jääkiekolle Saksassa, Macek hehkuttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle