BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Sairastuvalta ratkaisupeleihin

MESTIS / Haastattelu
Toni Hyvärinen nauttii kevään ratkaisupeleistä.
Jukurit onnistui kaivamaan finaalisarjan ensimmäisen voittonsa KooKoosta, kun joukkueet kohtasivat neljännessä finaalissa Mikkelissä.

Sarvipäät lähtivät lauantai-illan otteluun veitsi kurkulla, sillä KooKoolla oli mahdollisuus napata voitolla Mestis-mestaruus itselleen. Kotijoukkue Jukurit otti lopulta kouvolalaisista selvän voiton maalein 3−0.

− No hyvät fiilikset on tottakai. Tässä on kolme peliä hieman munailtu ja annettu helpolla. Nyt oli tärkeää saada avausvoitto, jukurihyökkääjä Toni Hyvärinen iloitsi.

KalPa-kasvatti oli pitkään loukkaantuneena alavartalovamman vuoksi, joten pelaaminen kevään tärkeimmissä otteluissa maistuu Hyväriselle.

− Kyllähän se mahtavalta tuntuu! Neljä kuukautta tuli istuttua katsomossa ja vielä on vähän kunnon puolesta tekemistä, mutta mahtavaa on pelata.

25-vuotiaan voimahyökkääjän loukkaantuessa oli lähes varmaa, että Hyväristä ei kaukalossa enää tällä kaudella nähdä. Pieni mahdollisuus oli kuitenkin aina olemassa.

− Olihan se mahdollisuus tiedossa aina, mutta se riippui siitä, miten kuntoutus etenee ja miten pitkälle joukkue menee. Joukkue pelasi itsensä tänne ja minäkin pääsin mukaan.

− Tavallaan hyppäsin suoraan kehiin, kun lääkäri antoi luvan, eikä minulla ollut yhtään kontaktitreeniä alla, hyökkääjä jatkoi.

Maalitili aukesi epäonnistuneella laukauksella

Jukurit pelasi finaalisarjan parhaimman pelinsä tärkeässä paikassa. Sarjan aikaisemmissa otteluissa pelaaminen on ailahdellut paljon ottelun sisällä, mutta lauantaina sinipaidat pelasivat ehjän ottelun.

− Pelattiin ehjä kuuskymppinen ja hyökättiin erinomaisesti. Tällä tavalla olisi pitänyt pelata aikaisemmissakin peleissä. Peli pysyi hyvin kasassa, tuumi Hyvärinen.

Hyvärinen vastasi Jukureiden 2−0-maalista, jonka hyökkääjä pääsi laukomaan Toni Jalon oivaltavasta syötöstä. Pudotuspelien ensimmäinen henkilökohtainen maali maistui Hyväriselle.

− Kyllähän se on mukavaa maali tehdä, eikä niitä ole ikinä liikaa tullut tehtyä. Siinä kävi nyt vähän tuuri, kun oli vähän epäonnistunut laukaus ja kerrankin meni sitten maaliin.

− Kyllä tuossa on ollut paikkoja aikasemminkin, mutta tänään sattui sitten menemään, Hyvärinen iloitsi.

Seuraava finaaliottelu pelataan maanantaina Kouvolan jäähallissa. Jukurit on jälleen selkä seinää vasten, sillä KooKoo johtaa sarjaa otteluvoitoin 3−1.

− Lähdetään tavallaan samalla tavalla niin kuin tässäkin pelissä. Ollaan taas veitsi kurkulla, mutta pakkovoiton edessä oleminen tuntuu sopivan meille.

− Kouvolassa on varmasti taas hyvä meininki ja niin sanotusti mökki täynnä. Hieno peli on tulossa, Hyvärinen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle