SaiPan paras maalintekijä Kuronen: "Tuntui, että kaikki ovat meitä vastaan"

LIIGA / Haastattelu
Kurosen maaliruiskun lisäksi herkässä oli hymy.
Kuva © Jarno Hietanen
Mikael Kuronen on kehittynyt Liiga-tasolla varteenotettavaksi maalintekijäksi. Tamperelaislähtöinen hyökkääjä onnistui SaiPan paidassa kasvattajaseuraansa vastaan maalinteossa jo yhdennentoista kerran tällä kaudella.

Mikael Kuronen viimeisteli SaiPan 1−1-maalin avauserän lopulla. Maali hyväksyttiin vasta jonkin hetken kuluttua videotarkistuksen jälkeen.

− Tuomari ei näyttänyt mitään, niin en viitsinyt tuulettaa. Näin, että se meni keski- tai ylärautaan.

SaiPa majailee Liigan sarjataulukon häntäpäässä. Tampereelta irronnut voitto lämmitti Kurosen − ja koko joukkueen mieltä. Sen verran riemullisia huutoja lappeenrantalaisten pukukopista kuului ottelun jälkimainingeissa.

− Tappioita on tullut. Siihen peilaten kolme pistettä täältä maistuu erittäin hyvältä. Tämä antaa uskoa omaan tekemiseen, jutteli Kuronen.

SaiPa on kärsinyt alkukaudella loukkaantumisista, ja päävalmentaja Ari Santasen joukot ovat joutuneet muovautumaan usein tilanteen vaatimalla tavalla.

− Loukkaantumisten keskellä ja onnistumisten puutteessa tuntui välillä, että kaikki ovat meitä vastaan, harmitteli Kuronen.

Maalinsylkijä-Kuronen

Tomi Leivo viimeisteli SaiPan 2−1-voittomaalin toisessa erässä. Alustavasti osuma merkittiin Kurosen nimiin. Lopulta tekijä vaihtui Leivoon.

− Toisen erän alussa Ilveksen puolustaja vähän sössi kiekon kanssa. Saimme siitä pomppumaalin, mutta otamme sen kyllä vastaan.

Kuronen on paukuttanut syyskaudella tähän mennessä 11 maalia.

− En välttämättä olisi uskonut, että olen joukkueen paras pistemies tässä vaiheessa, vaikka luotto omaan tekemiseen onkin olemassa.

Kurosen mukaan hyvälle vireelle on luonnollinen ja varsin tavallinenkin selitys.

− Olen saanut vastuuta. Aiemmasta poiketen olen päässyt jopa ylivoimalle. 

Ilves-kasvatille Hakametsä on edelleen erityinen paikka pelata jääkiekkoa.

− Täältä olen lähtenyt. Kaikki kaverit ja perhe olivat katsomassa, joten hienoa oli pelata, kertoi joulun Tampereella viettänyt Kuronen lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle