SaiPan päävalmentaja Santanen: "Nuorille pitää nostaa hattua"

LIIGA / Haastattelu
Ari Santanen kiitteli urhoollisesti pelanneita nuoria.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPan vaikeuksien viitoittama kausi päättyi maanantaina Hakametsässä, kun joukkue kärsi 4-1-tappion runkosarjan voittaneelle Tapparalle.

Lappeenrannan SaiPan kausi 2016-2017 oli paha pettymys. Myöskään kauden viimeisessä ottelussaan lappeenrantalaiset eivät kyenneet kiillottamaan kilpeään, kun lähinnä A-junioreista kasattu joukkue taipui hallitsevan mestarin Tapparan käsittelyssä.

− Peli oli sellainen, mitä lähdettiin tavoittelemaankin. Tiedettiin, että ottelusta tulee puolustustaistelu. Jokaisessa pelissä joku maalipaikkakin tai ylivoima aina saadaan, mistä voidaan maaleja tehdä. Sehän tuo pelin tarina tänään oli, SaiPan päävalmentaja Ari Santanen totesi.

Tappiosta huolimatta nuoret pelaajat saivat päävalmentaja Santaselta ottelun jälkeen ansaitut kehut.

− Nuoret taistelivat, heille pitää hattua nostaa. Ei ole ihan yksinkertainen juttu, että melkein koko joukkue on A-nuoria. Joukkueiden välillä oli tänään "pieni" taso- ja taitoero.

− Hienosti pojat kuitenkin taistelivat ja puolustivat, kiittelin heitä kyllä kopissa. He ovat sen työn tehneet, mihin pystyvät, todella sitoutuneesti. 

Pahnanpohjimmaiseksi sarjataulukossa jämähtäneen SaiPan haasteellista kautta Santanen ei kuitenkaan halunnut lähteä tarkemmin analysoimaan.

− En ole kautta kenellekään muullekaan vielä summannut, sillä meillä oli tässä niin paljon mietintää ja pohdintaa, että päästiin tähän pisteeseen ja saatiin nämä pelit käytyä.

− Totta kai sitä [päättynyttä kautta] on taustalla mietiskelty, mutta lopullinen summaaminen hoidetaan vasta tämän jälkeen, lomareissulle kauden päätyttyä suuntaava valmentaja totesi.

Tarkempaa analysointia vältelleen Santasen oli kuitenkin helppo yhtyä siihen, että vaikean kauden harvoiksi valopilkuiksi muodostuivat lopulta nuorten pelaajien ennakkoluulottomat esitykset.

− Saatiin useampi uusi maalintekijä, se on kuitenkin arvokasta pääomaa nuorille. Vaikka nämä meidän viimeiset pelit olivatkin puolustustaistelua, niin kyllä se nuorille pelaajille antoi oppia. Tietävät ainakin mitä tällä tasolla ja näissä peleissä vaaditaan, Santanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle