SaiPan Nättinen: "Ei tällainen peli kannattele yhtään pidemmälle"

LIIGA / Haastattelu
Nättisen kausi SaiPassa on alkanut mainiosti.
SaiPa on ollut yksi kauden valopilkkuja, ja sputnikien sisäistä pistepörssiä johtaa Topi Nättinen. Hyökkääjä ei ollut tyytyväinen esitykseen HIFK:ta vastaan, mutta on viihtynyt uudessa asuinkaupungissaan hienosti.

SaiPa sai väännettyä yhden pisteen lauantai-illan ottelusta. Kahdesti kolmannessa erässä tappiolla ollut lappeenrantalaisjoukkue tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli 10,2 sekuntia.

− Eihän se kauhean hyvä peli meiltä ollut. Todella paljon jouduttiin ottamaan jäähyjä ja annettiin myös vastustajalle hirveästi paikka. Oikeastaan ihme, että saimme edes sen pisteen, hyökkääjä Topi Nättinen kommentoi.

Pelissä ei Nättisen mukaan ollut SaiPan kannalta juuri mitään hyvää.

− Ei tällainen peli kannattele yhtään pidemmälle kuin joskus yhteen pisteeseen. Itsellänikin oli välillä aika vaikea päästä peliin mukaan.

Nättinen oli varsinaisen peliajan viime hetket pukukopin puolella. Noin minuutti ennen kolmannen erän päättymistä hän sai Juhani Tyrväisen mailasta kasvoihin. Tyrväinen purki kiekon omasta päästä pitkäksi, ja maila osui Nättiseen saattovaiheessa.

− Pari tikkiä tuli, ei onneksi hampaita lähtenyt siinä.

− Olen ymmärtänyt, että kun laukaisutilanteessa jäähyä ei välttämättä tule. En ainakaan itse protestoinut sitä tilannetta. Toivottavasti linja on sitten kaikille sama, eikä itsellenikään tule jäähyä, jos olen tuollaisessa tilanteessa toisella puolella.

Nättinen oli paikattavana, kun SaiPan Roy Radke tasoitti ottelun kuudella viittä vastaan. Hallin äänet kuuluivat pukukoppiin, joten hänelle valkeni asia nopeasti.

− Kyllä äänistä päätteli, että joku tilanne siellä tapahtui. Kun kotijoukkueen maalilaulua ei kuulunut, pystyi päättelemään että tasoitimme ottelun. Sitten päätin, että voin tulla pelaamaan ottelun loppuun. Jos olisimme hävinneet, en tietenkään olisi ehtinyt takaisin.

Vaikka vierasjoukkueen pelaajat poistuvat pääsääntöisesti pukukoppiin kentän sivusta lähellä hyökkäyspäätyä, sieltä on reitti vaihtoaitioon myös toista käytävää pitkin, joten Nättinen pääsi helposti vielä pelaamaan jatkoaikaa.

− Oli aika helppo tulla takaisin vaihtoaitioon, ja kun siinä oli tauko ennen jatkoaikaa, niin sain jääpussia pidettyä ja latailtua akkuja.

− On hyvä, että pääsee välistä kulkemaan. Joissain paikoissa tarvitsee pelikatkon, että voi palata takaisin vaihtoaitioon.

Kokonaisuutena Nättinen on tähänastiseen kauteensa tyytyväinen. 24 ottelussa on kertynyt tehot 4+10, joiden ansiosta hän pitää päässään SaiPan kultakypärää.

− Hyvin on alkanut kausi. Kun joukkueen kanssa pelaa hyvin, yksilötkin nousee esiin. Vähämaalisia pelejä meillä on pääasiassa ollut, mutta olen niissä sitten itse onnistunut. Vastuuta olen saanut paljon, ja samalla myöskin kantamaan sitä.

Muutenkin hän on tyytyväinen Lappeenrannassa.

− Kun joukkueella menee hyvin, viihtyy muutenkin. Aika rentoja tyyppejä Lappeenrannassa on, joten siellä on helppo meininki. Se on ollut juuri sellaista kuin odotinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle