Sadan pudotuspeliottelun Tuulola

LIIGA / Haastattelu
Jokereiden puolustaja Marko Tuulola sai ottelussa HPK:ta vastaan kasaan peräti sata pudotuspeliottelua. Kyseessä on saavutus johon ei ole yksikään toinen liigapelaaja yltänyt.

Marko Tuulolan esitys HPK:ta vastaan oli varma. Peliaikaa puolustajalle kertyi reilut 19 minuuttia. Ensimmäisessä erässä Tuulola sai tällin polveensa eikä pelannut erää loppuun, mutta mies palasi kehiin toisessa erässä.

Tuulola on Jokereille tärkeä puolustaja, joten valmennusjohto ei ottantu hänen kohdallaan riskejä. Kolmannessa erässä, ottelun jo ratkettua, Tuulolaa selvästi lepuutettiin ja mies pelasi vain neljä ja puoli minuuttia.

Sata pudotuspeliottelua takana Tuulola, miltä tuntuu?

- Pelejä on paljon sen takia, että on tullut useampi vuosi tökittyä kiekkoa hyvissä joukkueissa. En mä sitä 100:a peliä niin paljon miettinyt, voitto tässä on tärkeintä.

Mikä näistä sadasta ottelusta on jäänyt parhaiten mieleen?

- Kyllä ne mestaruudet ovat jääneet mieleen. Pettymyksistä on sitten jäänyt mieleen HPK-paidassa kun hävittiin Tapparalle viides peli Hämeenlinnassa. 0-2 taidettiin hävitä.

Entäs sitten tämänpäiväinen ottelu? Taisi olla sarjan helpoin?

- Helpoin ja helpoin. Me voitimme kaksi ottelua jatkoajalla. Se taisi syödä kaverin energiavaroja. Me taas saimme voitoista energiaa ja se näkyi. Pääsimme pelaamaan vapautuneesti ja kaveri turhautui vähän ja sitä kautta pääsimme ylivoimalle. Olisimme voineet vähän aikaisemmin ratkaista pelin.

Ketä pelaajia nostaisit joukkueestasi esille?

- Juuso Riksman pelasi isoja pelejä, antoi meille mahdollisuuden voittaa joka pelin. Ja tietenkin jatkoaikamaalien tekijät Jani Rita ja Clarke Wilm. Ilman heitä pelit olisivat voineet jatkua pitkään, Tuulola kehui.

Miten kaadatte finaalivastustajanne?

- Peli kerrallaan. Mielenkiintoiset finaalit edessä, Tuulola tuumasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle