Saarijärvi: "Tšekki samanlainen vastustaja kuin Slovakia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saarijärven laukaukset toivat syöttöpisteitä Slovakia-ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kolmesta syöttöpisteestä Vili Saarijärvi analysoi tarkemmin kahta. Ensimmäisenä vuorossa oli niistä ensimmäinen, jossa Roope Hintz teki maalin päädystä ponnanneesta kiekosta, kun Saarijärvi oli laukonut ohi. Tilanne tuli siihen tapaan, että ohilaukauksen voisi ajatella tahalliseksi, mutta mitä sanoo Saarijärvi itse?

- En ehkä Hintziä sillä tavalla takatolpalla nähnyt. Kuitenkin saadessani kiekon siinä oli tilaa. Pakit olivat aika hyvin laukaisulinjalla, joten yritin vain heittää maalin taakse. Roope sattui aika hyvin menemään takatolpalle ja pisti kiekon pussiin. Ei siinä mitään, hyvä maali.

Saarijärvi sai syötöt myös Kasperi Kapasen ja Kasper Björkqvistin turnauksen avausosumiin. Ensimmäisessä kyseessä oli normaali siirto voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen, Björkqvist vastaavasti ohjasi Saarijärven laukauksen sisään.

- [Miska] Siikonen taisteli kiekon kulmauksessa ja huusin hänelle, että viivassa on tilaa. Kun vastustajan hyökkääjä tuli sitten kovalla vauhdilla, siihen pikku feikkiä. Siellä oli hyvin porukkaa maalin edessä. Ei sen tarvitse kuin mennä ensimmäisestä miehestä ohi.

- En nähnyt sitä ohjausta, mutta kun "Kappe" alkoi tuulettamaan, tiesin kyllä että hän onnistui. Hyvä maali hänelle, varmasti lisää itseluottamusta jatkossa niin hänelle, minulle kuin koko joukkueelle.

Kokonaisuudessaan Saarijärvi näki Suomen olleen vahva:

- Olimme parempia koko pelin ajan. Heillä ei ollut paljon maalipaikkoja ja mielestäni he saivat pari helppoa maalia. Tiesimme kuitenkin koko ajan, että peli kääntyy.

- Taktiikka oli väsyttää isoja jätkiä. Saimme ylivoimalla hyvää tulosta, ja siitä on hyvä jatkaa.

Alkulohkon päätösvastustajalta Tšekiltä Saarijärvi odottaa varsin samanlaista peliä.

- Kovaa pitää pelata, jos meinataan voittaa heidät. Ruokaa ja vettä kroppaan, jotta palautuminen lähtee hyvin käyntiin. Siinä täytyy sitten olla valmiina, kun kiekko tippuu jäähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle