Saarijärvi ratkaisevasta erosta: "Emme olleet tarpeeksi hyviä kamppailuissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vili Saarijärvi löysi eron Tšekin ja Suomen välillä.
Suomen avaus nuorten MM-kisoissa päättyi 1-2-tappioon Tšekille. Yksi joukkueessa olevista viime vuoden maailmanmestareista, puolustaja Vili Saarijärvi, näki ongelman kamppailupelissä.

Suomen tappio, ja varsinkin jääminen pisteittä tuli harmittavalla tavalla, sillä Tšekki onnistui tekemään voittomaalin, kun peliä oli jäljellä vain minuutti ja 18 sekuntia.

− Totta kai tappio harmittaa, ja erityisesti se, että voittomaali tuli ihan kolmannen erän loppuun, puhisi Vili Saarijärvi ottelun jälkeen.

Saarijärvi pyrkii kuitenkin pysymään positiivisena tappiosta huolimatta. Uusi peli odottaa jo päivän päästä, ja silloin vastassa on Tanska.

− Vielä ei ole mitään menetetty. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen peli ja huomenna on heti seuraava. Onneksi päästään heti pelaamaan uusi peli.

Saarijärvi tietää kokemuksesta, että alkusarjassa voi hävitäkin, sillä viime vuonna Venäjä oli Suomea parempi alkusarjan ottelussa.

− Turnaus on pitkä, ja kaikki pelit ovat kuitenkin tärkeitä. Tänään emme saaneet sitä, mitä halusimme.

Kokonaisuutena Saarijärvi löysi kuitenkin selityksen tappioon.

− Mielestäni emme vain olleet tarpeeksi hyviä kamppailupelaamisessa. Sekä omassa päässä että vastustajan alueella emme pysyneet kiekossa tarpeeksi pitkään, ja toisaalta emme saaneet vastustajaa irti kiekosta. Siinä on ainakin parannettavaa Tanska-otteluun.

Suomi näytti voittavan päätykiekkoja ajoittain, mutta kunnollisia tilanteita niistä ei saatu aikaiseksi. Sen myönsi myös Saarijärvi.

− Jos voitimme päätykiekon, niin Tšekki sai kuitenkin sen nopeasti itselleen, tai sitten haettiin jälleen kiekkoa keskialueelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle