Saarijärvi kuntoutuksen kautta kohti MM-kultaa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saarijärvikin on päässyt vuolemaan kultaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vili Saarijärvi lukeutuu Suomen puolustuksen kulmakiviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Saarijärvi on ollut tehokas seurajoukkueessaan, ja pyrkii siirtämään tehonsa myös leijonapaitaan.

− Palasin tällä kaudella askiin kolmen kuukauden kuntoutusjakson jälkeen. Nyt on käsi kunnossa. 21 ensimmäistä peliä jouduin katsomaan sivusta. Nyt yhdeksän pelatun pelin jälkeen tuntuu jo tosi hyvältä, kertailee Saarijärvi kaudenaloitustaan.

Saarijärvi on mättänyt pelaamissaan otteluissa tehot 5+7=12. Detroit Red Wingsin varaus viime kesältä on Saarijärven mielessä, kun nuori mies ajattelee tulevaisuuttaan. 

Tällä hetkellä kuitenkaan taalajäille ei ole kiire, vaan keskittyminen ulottuu vain päivään kerrallaan.

− Ei se, etten heti päässyt NHL:ään ollut niin suuri pettymys. Tiesin, että leikkaus ja kuntoutus olisivat edessä, joten vielä vuosi OHL:ssä oli minulle paras ratkaisu. Ehjä kausi täällä Mississaugassa on tämän hetken tavoite.

− Meillä on hyvä joukkue, jossa ykköskierroksen varaus Michael McLeod on kapteenimme. Hän muodostaa Nathan Bastianin kanssa kovan tutkaparin. 

Puolustuspäästä Saarijärvi nostaa esiin muun muassa oman pakkiparinsa, ruotsalaisen Jacob Moveraren. Hän tulee edustamaan länsinaapuriamme vuodenvaihteen kisoissa.

Kristian Vesalainen vaikuttaa vaaralliselta hyökkääjältä, vaikken ole tainnut häntä vastaan ikinä pelatakaan. Hän on iso ja taitava. Lisäksi hän pystyy luistelemaan hyvin. Eeli Tolvasen maalintekotaitoa kannattaa pitää silmällä erityisen tarkasti, tietää Saarijärvi oman joukkueensa pelaajista.

Kultaan ohi kaikkien muiden

Kisojen vaarallisimmaksi, ja parhaaksi pelaajaksi Saarijärvi povaa Kanadan Dylan Stromea, joka lähetettiin muutaman NHL-ottelun jälkeen takaisin Lake Erien joukkueeseen.

Saarijärvi on Nuorten Leijonien nimekkäimpiä pelaajia, joten hänen on osoitettava kuuluvansa runkomiehistöön.

− Toivottavasti pystyn olemaan hyvä joukkuekaveri. Yritän tuoda positiivista energiaa pukukoppiin, ja näyttää esimerkkiä jäällä.

Kuten Saarijärven joukkuekaverit aiemmissa haastatteluissa, myös hän uskoo Suomen voivan voittaa maailmanmestaruuden.

Mutta se ei tule kahta kättä heiluttaen, vaan kaiken pitää loksahtaa kohdalleen ja jokaisen on pelattava taitojensa ylärajalla.

− Pyrin tuomaan nopeutta hyökkäyksiinlähtöihin. Pieni kaukalo tuo jo itsessään lisävauhtia peliin, joten uskon myös, että kiekollinen osaamiseni auttaa joukkuetta, työkseen pohjois-amerikkalaisessa kaukalossa pelaava Saarijärvi lataa.

» Lähetä palautetta toimitukselle